Özdilek

Sağlık

Usta fotoğrafçı İsa Çelik İzmit'e geliyor

Fotoğrafının az kalmış duayenlerinden İsa Çelik, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere, Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğunun misafiri olarak İzmit'e geliyor.

10 Şubat 2019 Saat: 00:23
Usta fotoğrafçı İsa Çelik İzmite geliyor
Usta fotoğrafçı İsa Çelik İzmit'e geliyor

Usta fotoğrafçı İsa Çelik İzmit'e geliyor

Haber detayı

Fotoğrafının az kalmış duayenlerinden İsa Çelik, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere, Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğunun misafiri olarak İzmit'e geliyor.

Usta sanatçı 12 Şubat Salı günü Saaat:1900 da Cumhuriyet parkı, sanat gelerisınde  sanat severlerle buluşacak.

İsa Çelik
1944 yılında Mersin’in Gülnar ilçesinde doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, İşletme İktisadı bölümünü bitirdi (1970). 1958 yılında fotoğrafa başladı. Sanatsal bir eylem olarak yaptığı fotograf çalışmalarının yanı sıra bilim, kültür ve sanat insanları’nın portre fotografları ile Anadolu uygarlıkları üzerine fotoğraflar çekti. Ayrıca çok sayıda afiş ve poster ile kitap, plak, kaset ve CD kapağı hazırladı; tiyatro oyunlarına dia projeksiyon uygulamaları yaptı. “İnsan” ve “Çocuk” İsa Çelik’in yaşamındaki en önemli konulardan birini oluşturmaktadır. UNESCO’ya bağlı, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’ın “Artist of FIAP” (AFİAP) unvanına sahip olan İsa Çelik’in fotografları uluslararası sergi, yarışma ve bienallerde yer aldı. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali ve Ankara Film Festivali Seçici Kurul Üyelikleri yapan Çelik, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Temel Fotoğrafçılık (Basics of Photography) dersleri verdi. Halen, İstanbul Kültür Üniversitesi, İşletmecilik Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde öğretim görevlisidir. 

Görsel Sanatçılar Derneği (GSD) Başkanlığı, Perde ve Sahne Sanatçıları Sendikası (PERSAİŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mimar Sinan Üniversitesi’ne bağlı Fotograf Enstitüsü’nün kuruluşunda Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. Aralarında Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği (PFTD), Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) olmak üzere, birçok dernekte üyeliği olan Çelik, İFSAK Onur Üyesi’dir. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat