Özdilek

Ekonomi

Ulus Pazarı Kartepe’nin En Büyük Kapalı Pazarında

Ulus Pazarı Kartepe’nin en büyük kapalı pazarı “Kartepe Kent Çarşısı” nda tezgah açtı.

18 Ekim 2021 Saat: 12:57
Ulus Pazarı Kartepe’nin En Büyük Kapalı Pazarında
Ulus Pazarı Kartepe’nin En Büyük Kapalı Pazarında

Ulus Pazarı Kartepe’nin En Büyük Kapalı Pazarında

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın yakından takip ettiği  Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde tamamlanan Kartepe’nin en büyük kapalı pazarı “Kartepe Kent Çarşısı” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Geniş katılım

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde ki açılışa Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kartepe İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri ve davetliler katıldı.

 

Kocaman’a teşekkür

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu “Bu projenin hayata geçirilmesinde her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Eski Pazar yerinde olsaydık yağmur altında ıslanıyorduk. Şimdi çok daha temiz, nezih ve ferah bir ortamda hizmet veriyoruz. Kartepe halkına layık olacağımıza eminiz” dedi.

 

Kartepemize gece-gündüz hizmet ediyoruz

Kürsüye gelen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Oldukça heyecanlıyız. İlçemizin kurumsallaşmasında çok önemli bir yatırımdır. Ulus Pazarı daha önce kullandığı yerde trafik sorunu yaşanıyordu. Geçen dönem 3500 metre kare alanın yetmediğini görmüştük. Burasının büyültülmesine karar verdik. Buranın büyümesinde emeği geçen esnaf arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 7500 metre kare alanda hizmet verilecektir. Kartepemize gece-gündüz hizmet ediyoruz. 10 yıl sonra Kocaeli’nin şehir, bölge plancılık ve yapılaşma alanında Kartepe örnek olacaktır. Kartepemize kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

      

Vaatler 2.5 yılda yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak “İnsanın var olduğundan bu yana alış-verişe, çarşı-pazara ihtiyacı vardır. Bu durum hep devam edecektir. Bu pazarların düzen içerisinde olması gerekmektedir. Açılan pazarın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Kentimiz genelinde belediyemiz hizmetlerine devam etmektedir. Belediyemiz tarafından taahhüt edilen projeler 2.5 yılda tamamlandı. Kartepeli hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Sokakta pazar kalmamalıdır

Kürsüye gelen Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman “Kapalı pazarımız herkese hayırlı olsun. 19 yıldır ülkemize, milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Artık sokaklarda Pazar kalmamalıdır. Kapalı alanlarda pazarlar olmalıdır. Vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde alış-verişini yapmalıdır” dedi. 

 

Hep birlikte kurdele kesildi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık ise “Pazarlar şehirlerin can damarlarıdır. Bende alış-verişimi pazardan yapmaktayım. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Halkımıza ve Pazar esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ’ın duası sonrasında protokol tarafından Kartepe Kent Çarşı’nın kurdelesi kesildi. Açılış sonrasında protokol mensupları Pazar içerisinde inceleme yapıp, esnafı ziyaret etti.

 

Fonksiyonel kapalı pazar

Kartepe Kent Çarşısı’nda idari tesis alanı 152 metrekare, kapalı alanı 7 bin 500 metrekare, açık oturma alanı 190 metrekare oluştu. Kapalı alanda ayrıca idari bina, zabıta odası, bebek bakım odası, esnafların ve sporcuların soyunma odaları, malzeme odası, bay-bayan mescit, çay ocağı, iki adet engelli tuvaletleri, 3’er adet bay-bayan tuvalet ve kafeterya yer aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat