Özdilek

Güncel

“Ülkede çocuk bayramına gölge düşmektedir”

Emek Partisi tarafından 23 Nisan dolayısıyla yapılan açıklamada "Halkın gerçekten egemen olduğu bir ülke kuralım ki çocuklara bir gün değil her gün bayram olsun" denildi

23 Nisan 2021 Saat: 19:00
“Ülkede çocuk bayramına gölge düşmektedir”
“Ülkede çocuk bayramına gölge düşmektedir”

“Ülkede çocuk bayramına gölge düşmektedir”

Emek Partisi tarafından 23 Nisan dolayısıyla yapılan açıklamada "Halkın gerçekten egemen olduğu bir ülke kuralım ki çocuklara bir gün değil her gün bayram olsun" denildi

Emek Partisi (EMEP) İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz, 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada "Çocukların emeklerinin sömürüldüğü, erken evliliklere zorlandığı, istismara ve şiddete maruz kaldıkları bir ülkede 'çocuk bayramına' gölge düşmektedir" dedi. Açıklamada ayrıca "Halkın gerçekten egemen olduğu bir ülke kuralım ki çocuklara bir gün değil her gün bayram olsun" çağrısı yapıldı.

Türkiye’de çocuklar için koşulların her geçen gün geriye gittiğini belirten Deniz, Meclisten geçen güvenlik soruşturması kanun teklifini anımsatarak, "Yandaşların işe alınmalarına karşılık Mmakbul olmayanlar' fişlenecek. Başka bir ifadeyle halk çocuklarına kamu kurumlarında iş olanağı bütünüyle kapatılmış olacak. İşte çocuklarımıza hazırlanan gelecek" diye konuştu..

"KARANLIK BİR YOL AÇILDI"

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararıyla AKP iktidarının sadece kadınları değil çocukları da güvencesiz bıraktığının altını çizen Deniz, "23 Nisan’ın 101. yılında İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılarak çocuklara yönelik şiddet ve istismarın cezasız kalacağı karanlık bir yol açıldı. Çocuklar olası fiziksel, cinsel, psikolojik şiddet karşısında korumasız bırakmıştır" diye belirtti.

"ÇOCUKLAR HIZLA İŞÇİLEŞMEYE BAŞLADI"

Pandeminin çocukları derinden etkilediğini vurgulayan Deniz, şöyle devam etti: "EBA TV kültür-fizik hareketleri yaptırıp ilahi dinleterek eğitim verirken; tabletsiz, bilgisayarsız, internetsiz kalan binlerce işçi ve emekçi çocuğu uzaktan eğitimden bile mahrum kaldı. Bölünmüş sınıf, yeteri kadar öğretmen ve personel sağlayamayan iktidar, çocuklar özelinde salgına dair yeterli önlemleri almadı. Pandemi günlerinde öğrenci çocuklar hızla işçileşmeye başladılar. Çıraklık eğitimi adı altında çocukların işyerlerinde sömürüsü ve meslek liselilerin 'işçi' olarak çalıştırılması yaygın olarak devam ediyor. Zengin çocuklar ise özel okullarda eğitime devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliği bu pandemi günlerinde bir kez daha ağır darbe almış durumda"

"'ÇOCUK BAYRAMINA' GÖLGE DÜŞMEKTEDİR"

"Çocukların emeklerinin sömürüldüğü, erken evliliklere zorlandığı, istismara ve şiddete maruz kaldıkları bir ülkede 'çocuk bayramına' da gölge düşmektedir" diyen Deniz, dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan’ı kutlarken ülkemizde yaşayan milyonlarca mülteci çocuğun yok sayılmaması gerektiğinin altını çizdi. Deniz, "Anadilde eğitim talebi de atlanmaması gereken bir diğer önemli taleptir"

"23 NİSAN'I KUTLUTOR, MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ülkemiz hala gerçek anlamda bir halk egemenliğine hasrettir. AKP iktidarı Neo-Osmanlıcı politikalarla ülkeyi emperyalistlerin peşinde maceradan maceraya sürüklemektedir. Son Karadeniz’deki gelişmeler de bunun kanıtıdır. Egemenlik, tutarlı bir antiemperyalist duruşu, halk iradesine dayanmayı gerektirmektedir. AKP ve düzen partilerinde olmayan budur.

Çocuklarımızın sadece bir gününün değil her gününün bayram sevinci içinde yaşandığı bir Türkiye en büyük muradımızdır. Gecelerinde aç yatılmayan, gündüzleri gelecek kaygısı duyulmayan bir memlekettir kastettiğimiz. Her şeye rağmen çocuklarımızın 23 Nisan'ını kutluyor, işçi ve emekçileri halk egemenliği için mücadeleye çağırıyoruz"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat