Özdilek

Güncel

TÜSİAD, İmamoğlu'nun makamında

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD heyetini Saraçhane'deki makam odasında ağırladı

4 Temmuz 2019 Saat: 15:21
TÜSİAD, İmamoğlunun makamında
TÜSİAD, İmamoğlu'nun makamında

TÜSİAD, İmamoğlu'nun makamında

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD heyetini Saraçhane'deki makam odasında ağırladı

Daha sonra kameraların karşısına geçildi ve İmamoğlu'na, ''İBB'de ihale süreçleri durduruldu mu? Şirketlere hak ediş ödemeleri yapılıyor mu? Ödeme için iştiraklerin kapılarda bekleyen birçok şirket varmış duyumları alıyoruz'' sorusu yöneltildi. İmamoğlu, bu soruya, ''Rutin bir takım temel ihtiyaçlarla ilgili bir kısıtlamamız yok. Talimatın iletildiği günle bugün arasında geçen mesai zaman dilimi 3 gün. Dolayısıyla o kapıda kuyruk olma vesaire 3 günde olmaz. Biz, süreci dengeli bir şekilde biliyoruz. Bu süreçlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini iyi biliyoruz. 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30 yıldır iş hayatı deneyimim var. İş insanının da ne hissettiğini iyi bilirim. Bir kurumun da ona nasıl davranması gerektiği konusunda tecrübelerimiz var. Süreci arkadaşlarımızla paylaştık. Bir yandan da İBB'nin mevcut ekonomik durumu da var. Düne kadar tıkır tıkır bir sistem işliyordu da şu anda ''Ödeme alamıyorum'' diyecek hiç kimse yok İBB'ye iş yapan'' yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos'nun ardından TÜSİAD heyetini yine Saraçhane'deki makam odasında kabul etti. TÜSİAD heyetinde, Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Murat Özyeğin ve Bahadır Balkır ile Genel Sekreter Bahadır Kaleağası yer aldı. Toplantının makam odasındaki bölümü basına kapalı gerçekleştirildi. Ardından kameraların karşısına geçildi. İlk sözü alan TÜSİAD Başkanı Kaslowski, ''Yeni seçilen belediye başkanımızı tebrik etmek için ziyaretine geldik. İstanbul, fevkalade önemli bir şehir, kültürel mirası ve ekonomideki yeriyle. Türkiye'nin ekonomisinin üçte birinden fazlasını temsil ediyor. Dolayısıyla Türkiye'nin kalkınmasında çok önemli bir yeri var. Biz de TÜSİAD olarak, çalışma gruplarımızla ve bütün gönüllü arkadaşlarımızla beraber İstanbul'un kalkınmasında yer almak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Başkanımızın da ortaya koymuş olduğu şeffaflık, yönetim tarzı, kurumsallaşmaya yönelik olan adımları da ülke kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacağından şüphemiz yok. Başkanımıza hayırlı olsun'' dedi.

''Bugün Türkiye'nin önemli iş dünyası kuruluşa olan TÜSİAD Başkanı ve yöneticileriyle buluştuk'' diyen İmamoğlu, ''İstanbul'un bu süreçteki bizim tanımımızla en önemli karakterinin her alanda seferberlik olduğunu düşünüyoruz. Bu manada bize her kurumun her birimin en üst seviyede destek vermesini istiyor ve diliyoruz. Elbette ki TÜSİAD bunlardan birisi. Hatta birçok konuda öncelik yapabilecek bir kuruluş. Görüşmemizde bunları değerlendirdik. İstanbul'da siyasi partileri ziyaret ediyorum. İstanbul'un her kavramıyla buluşma çabası içerisindeyiz. İş dünyası, inanç dünyası. Tabiri caizse bir kişiyi dahi dışarıda bırakmadan kapsayıcı bir anlayışla, sürece herkesi katarak İstanbul'un bu dönemini ortak akılla yönetme çabası içerisindeyiz. Bu ortak akıl masasına gerçekten derin kabiliyetleri olan aynı zamanda çok ciddi hazırlıkları olan, sosyal politikalar açısından hassas oldukları alanda çok özel hazırlıkları olan TÜSİAD'ın veri tabanından faydalanmak istiyoruz'' diye konuştu.

''Bunları ilerleyen günlerde, müşterek çalışma ortamlarında, yine toplumun ve siz değerli basın mensuplarının huzurunda yapacağız'' diyen İmamoğlu, şunları söyledi: ''Bu sadece TÜSİAD ile değil, birçok kurum ile olacak. Bizim için hiç kimsenin birbirinden farkı yok ve herkesin İstanbul'a fayda vermesi çabası içerisindeyiz. Ben hem ziyaret edip bize hayırlı olsun dediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hem de yaptığımız sohbette bu sürecin farkında olmaları ve tüm birikimleriyle, tüm sorumluluk duygusuyla bize katkı sunacak olmalarını kendilerinden duymamız bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. İstanbul için hep beraber, el ele gerçekten çalışmamız gerektiğinin de farkındayız''

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat