Özdilek

Siyaset

Türkkan, Göçmenlere “Ezik” diyen AKP’liye sert çıktı

Lütfü Türkkan, Göçmenlere “Ezik” diyen AKP’li adaya da AKP’ye de çok sert cevap verdi;

19 Haziran 2018 Saat: 08:47
Türkkan, Göçmenlere “Ezik” diyen AKP’liye sert çıktı
Türkkan, Göçmenlere “Ezik” diyen AKP’liye sert çıktı

“Sizin göçmenlerle ne alıp veremediğiniz var kardeşim?”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, bu akşam Halk TV’de Ümit Zileli ve Tuğba Emlek’in sunduğu Mercek isimli programın konuğu oldu. Programda göçmenlere “Ezik insanlar” diyen AKP Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’a cevap veren Türkkan, sert konuştu. Kendisinin de Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Türkkan, “Bu kadın, Rumeli’den gelen tüm vatandaşlarımıza ağır ithamda ve hakarette bulunmuştur. Ben Rumeli göçmeniyim. 1956 yılında Üsküp’ten gelen bir ailenin çocuğuyum” dedi.

Aşağı alırım seni

Türkkan sözlerine şöyle devam etti; “Sen kimsin, nesin, kendini bu toplumda nerede konumlandırıyorsun? Kendini konumlandırdığın yer benim üstümde bir yerse vallahi billahi saçlarından tutar aşağı alırım seni. Hemşerilerim çok büyük bir infial duyuyor. Bu kadın ya adaylıktan istifa etmeli ya da AKP bundan sonra gittiği yerlerde farklı tepkilerle karşılaşacaktır.”

Göçmenlerden ne alıp veremediğiniz var?

Konuşmasında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a da seslenen Erdoğan, “Böyle bir kadını aday yapan AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Sizin göçmenlerle alıp veremediğiniz ne var kardeşim? Göçmenlerden ne kötülük gördünüz? Bu memlekette kaç tane hain çıktı göçmenlerden? Vergi mi vermediler, askerlik mi yapmadılar? Devlete, devletin polisine askerine silah mı çektiler? Bu göçmen nefretiniz nedir sizin? Bunları cevaplayamazsanız göçmenler seçimin dışında da size çok ağır cevaplar verecektir. Gittiğiniz her yerde Göçmenlerin tepkisiyle karşılaşacaksınız” şeklinde ifade etti.

Tepkiyi sandıkta da göreceksiniz

Lütfü Türkkan, geçmişte Muharrem İnce’nin de mecliste atıfta bulunarak, “Suyun öteki tarafı” demişti. Hatta kendisine dava da açmıştım. Suyun öteki tarafı ya da bu tarafı. Biz ne zaman bir araya geleceğiz? Ne zaman bir arada yaşamaya başlayacağız? AKP’li milletvekili adaylarına sesleniyorum. Rumeli Göçmenlerinin olduğu her yerde tepkiyle karşılaşacaksınız. Bu tepkiyi sandıkta da göreceksiniz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat