Özdilek

Eğitim

Türkiye’nin 73 Noktasında Yer Alan TEGV’de Yeni Etkinlik Yılı Başladı!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), yüz binlerce çocuğumuza nitelikli eğitim desteği vermek üzere, Eylül ayında tüm etkinlik noktalarında kapılarını açtı. TEGV özlediği çocuk seslerine kavuştu!

17 Eylül 2018 Saat: 09:43
Türkiye’nin 73 Noktasında Yer Alan TEGV’de Yeni Etkinlik Yılı Başladı!
Türkiye’nin 73 Noktasında Yer Alan TEGV’de Yeni Etkinlik Yılı Başladı!

Türkiye geneline yayılmış 73 etkinlik noktası ile tüm çocuklara eğitim desteği veren ve onları nitelikli eğitimle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 2018 -2019 Yeni Etkinlik Yılı’na başladı.

Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV bugüne kadar ilköğretim çağındaki 2,5 Milyonu aşkın çocuğa ulaşarak, onların güzel bir çocukluk geçirmeleri ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına destek verdi.

TEGV 2018-2019 Yeni Etkinlik Yılı’nda çocuklarımızı 21. yüzyıl becerileri ile donatmayı hedefliyor; bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiği buluşturan, tasarım ve problem odaklı düşünme modelini çocuklarla uygulamaya hazırlanıyor. Bu uygulamaları gerçekleştirebilmek için de bu yıl TEGV’in ilk Maker Atölyeleri kuruluyor.

Google desteği ile bir önceki yıl başlattığı Algo Dijital programı ile “Geleceğin Alfabesi Dijital Olacak” diyen ve algodijital.com portalını çocuklarımızın ücretsiz kullanımına sunan TEGV geleceğin alfabesi kodlamayı Türkiye’nin her yerine ulaştırmaya devam ediyor.

TEGV beş ana alan altında (Okuma-Sanat-Matematik-Fen-Bilişim) topladığı eğitim etkinlikleriyle çocuklarımıza bir yandan bilgi ve iletişim teknolojilerini öğretirken, diğer yandan işlenen konuları derinlemesine anlamalarını sağlamak üzere, programlarını her geçen gün daha iyiye götürmek için stratejiler geliştiriyor ve düzenli olarak programlarının verimliliğini değerlendiriyor.

Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara, kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sunan TEGV’inEğitim Parklarında, Öğrenim Birimlerinde ve Ateşböceği Mobil Öğrenim Birimlerinde bütün etkinliklere çocuklarımız ücretsiz olarak katılabilirler.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 39 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık on bin gönüllüsünün yardımıyla kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyonu aşkın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı.

Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat