Özdilek

Turizm

Türkiye Enduro Şampiyonası, Kartepe’de Nefes Kesti

Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışları, Kartepe’de izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Kartepe Belediyesi ve Kartepe Motosiklet Kulubü ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonasına, 13 ilden 79 sporcu katıldı.

23 Ekim 2016 Saat: 01:35
Türkiye Enduro Şampiyonası, Kartepe’de Nefes Kesti
Türkiye Enduro Şampiyonası, Kartepe’de Nefes Kesti

Motor ve adrenalin tutkunlarını bir araya getiren yarışlar, sporcular gibi seyircilerden de yoğun ilgi gördü. 15 Ekim Cumartesi Günü saat 12.00’de Kartepe Belediyesi önünden magazin startı ile başlayan yarışlar, Cumartesi günü sporcuların parkuru tanıması için alıştırma ve sıralama turları ile geçti. 16 Ekim Pazar günü ise asıl müsabakalara geçilirken, Kartepeli sporseverler kıran kırana yarışlara şahitlik ettiler. Ufak tefek kazalar yaşansa da ciddi bir kazanın yaşanmadığı yarışlar, Kartepe’ de keyifli bir hafta sonu yaşanmasına neden oldu. Şampiyonaya, şehir dışından ve çevre illerden gelenlerin yanı sıra, şehrin ileri gelenleri ve adrenalin düşkünleri de yoğun katılım gösterdi. Bu organizasyona büyük katkısı olan ve bölge ormanlarından sorumlu, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kapanoğlu'da etkinlikte bizzat yer aldı. Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, gösterdiği destekten dolayı Kaptanoğlu'na teşekkür etti. Kaptanoğlu, ''bölgeme, alanımda olabilirlirliği uygun bu tarz projelerde, organizasyonlarda destek olmaya gayret gösteriyorum. Spor ve doğa için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Bu etkinlik için yer tahsisi gerçekleştirdik, insanlar doğa ve orman içerisinde hoş vakit geçirsinler istedik. İnsanların, şehrin stresinden uzak durmaları için bu tarz doğa ve sportif etkinliklere her zaman müdürlük olarak imkanlar dahilinde destek oluyoruz, oluruz'' diye belirtti.

Başarılı Sporcuların Kupalarını Üzülmez ve Kaptanoğlu Verdi

Müsabakalarda dereceye giren sporcuların kupalarını,  Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez verirken, bazı katagorilerde sporculara kupalarını Hamdi Kaptanoğlu takdim etti. Başkan Üzülmez; “Kartepemiz  o kadar güzel doğal kaynaklara sahip ki; böylesi  adrenalin sporlarının yapılması için sadece küçük dokunuşlara ihtiyaç duyuluyor. İlçemizde 15 kilometrelik hobi ve spor amaçlı dağ altı bisiklet ve yürüyüş yolları yapıyoruz. Kartepe'ye ilgiyi arttıracak teleferik projemizi meclisimizden geçirdik. Spora ve sporcuya tüm imkânlarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yurt dışından da turist alan Kartepe'nin güzelliklerini geniş kitlelere bu ve benzeri spor organizasyonları ile daha çok duyuracağız. Spora emek ve gönül veren tüm  sporcularımıza ve destekleyen seyircilerimize teşekkür ederim. İlçemizin büyük kısmı orman alanı olduğu için, orman müdürlüğüyle istişare içinde hareket etme durumumuz oluşuyor. Bölgemizdeki, Kartepede ki ormanlarda bize her zaman destek olan, doğayı koruma güdüsü yüksek ve duyarlı olan Orman Mühendisi, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu'na tekrar teşekkür ederim. Bu tarz organizasyonlar hem ilçem için hem sportif ruh için çok önemlidir'' dedi.

Haber: Veysel Kavrayan

Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

 

 

        

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat