Özdilek

Sağlık

Türk Hekimlerinin Avrupa Çıkarması

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Avrupa Kulak Burun Boğaz Kongresi tam anlamıyla Türk hekimlerinin gövde gösterisine dönüştü.

13 Ekim 2017 Saat: 15:43
Türk Hekimlerinin Avrupa Çıkarması
Türk Hekimlerinin Avrupa Çıkarması

İspanya’nın Barcelona kentinde yapılan kongrenin başkanlığını yürüten Acıbadem Bakırköy Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz, 11-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bilimsel anlamda oldukça yoğun geçen kongrede Türk hekimlerimizin çalışmaları övgüyle karşılandı” diye konuştu…

 

Dünyanın en büyük 3. Kongresi olan Avrupa Kulak Burun Boğaz Kongresi, ülkenin yaşadığı olumsuz koşullara rağmen başarıyla tamamlandı. Acıbadem Bakırköy Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz başkanlığında gerçekleştirilen kongreye 98 ülkeden 2500’ün üzerinde yoğun bir katılım sağlandı. 590 konuşmacı ve 610 bilimsel oturuma özellikle genç hekimler ciddi bir ilgi gösterdi.

Kongrenin ülkemiz adına da son derece önemli izlenimler kazandırdığını anlatan Prof. Dr. Ferhan Öz, “En yüksek bilimsel katılımın 253 kişiyle ülkemizden olmasının yanı sıra, bu katılımcıların yarısından çoğu da bilimsel programda da sorumluk aldı. Kongrenin onur konuğu Prof. Dr. Eugene Myers’in, gerek hekimlerimizin gerçekleştirdiği çalışmalar, gerekse ülkemiz hakkındaki övgü dolu sözleri de bizi onurlandırdı” dedi.

 

Acıbadem Sağlık Grubu için büyük gurur

Kongrenin düzenlenmesinde katkı sunan hekimlerin çok büyük çoğunluğunu Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde görev yapan hekimlerden oluşmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Öz, “ Kongrenin açılış töreni Fulya Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Esin Özlem Atmış tarafından gerçekleştirildi. Kendisi aynı zamanda iki oturum başkanlığı ve bir sunum da yaptı. Ayrıca Fulya Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Toprak, Acıbadem Maslak Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanları, Doç. Dr. Elif Aksoy, Doç. Dr. Gediz Murat Serin, Dr. Alper Özdilek, Prof. Dr. Hasan Tanyeri, Acıbadem Altunizade Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Dr.Şenol Polat, Acıbadem Bakırköy Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanları Prof. Dr. Asım Kaytaz ve Acıbadem Taksim Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Erdem Kılavuz da kongrenin başarısı adına önemli katkı sundular” dedi.

 

Kongreden notlar;

  • 98 ülkeden 2500’ün üzerinde kişi katıldı.
  • 590 konuşmacıyla 610 bilimsel oturum gerçekleştirildi.
  • Kongre bünyesinde Avrupa KBB BBC yeterlilik sınavı yapıldı.
  • Kongre başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, onur konuğu Prof. Dr. Eugene Myers’e özel bir teşekkür plaketi sundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat