Özdilek

Çevre

Tüpraş A.Ş Çed kararı iptal edildi

Tütünçiftlik sahil koruma ve güzelleştirme derneği itirazı TÜPRAŞ A.Ş FAZ 2 iskelesi kapasite artışı Dip Tarama Projesi ÇED OLUMLU KARARI Bakanlığa açılan dava sonucunda iptal edildiği duyuruldu.

27 Aralık 2021 Saat: 23:14
Tüpraş A.Ş Çed kararı iptal edildi
Tüpraş A.Ş Çed kararı iptal edildi

Tüpraş A.Ş Çed kararı iptal edildi

İptal Kararı ile ilgili basın açıklaması yapan Tütünçiftlik sahil koruma ve güzelleştirme derneği başkanı Yaprak Fidancı’nın açıklaması şöyle:

 Dip Taramanın ekolojiye vereceği ölçülemez zararlar kadar depremselliğe vurgu yapılarak alınmıştır. Zira dip tarama projesi ekolojiye saygısızlığın ete kemiğe bürünmüş halidir. Denizi onlarca metre derinleştirmek için tonlarca kazmak, gelecek nesillerimize karşı ekolojik suç, en hafif ifadeyle vahşettir.  

Müsilaj sorununun üstesinde gelemediğimiz gibi etkilerini uzun yıllar yaşayacağımız gerçeği varken emsal olacak bu kararının alınması ümit vericidir. Çevre mücadelesi veren bizler için önemli bir kazanım olduğu gibi benzer mücadelelere girişmek isteyenlere cesaret verici olmuştur. Marmara Denizi, İzmit Körfezi sahipsiz değildir bizlere destek olan herkesle birlikte denizimizi savunduk.

Deniz göl ve yeşil alanlar halka aittir korumak anayasal olarak hem bizlerin hem de bizi yöneten görevidir. Bizler vatandaşlar olarak bu davayı açıp iptal kararını alınmasını sağlayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik, şimdi görev mahkeme kararını uygulaması için bizleri yöneten atanmış ve seçilmişlere düşmektedir.

Yaprak FİDANCI

Dernek Başkanı

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat