Özdilek

Ekonomi

Tüpraş’a “Enerji Verimliliği” Ödülü

Tüpraş İzmir Rafinerisi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde, “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

22 Ocak 2020 Saat: 21:40
Tüpraş’a “Enerji Verimliliği” Ödülü
Tüpraş’a “Enerji Verimliliği” Ödülü

Tüpraş’a “Enerji Verimliliği” Ödülü

Tüpraş İzmir Rafinerisi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde, “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Tüpraş, proje ile bir yılda 39.000 hanenin yıllık doğal gaz tüketimine eş değer enerji tasarrufu sağladı.

 

Tüpraş’ın enerji verimliliği alanındaki çalışmaları ödüllerle taçlanmaya devam ediyor. Tüpraş İzmir Rafinerisi, U-7000 Ham Petrol Revamp Projesi ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde birinci oldu. Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım, ödülü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın elinden aldı.

Tüpraş olarak, rafinerilerde enerji yoğunluklarını düşürüp maliyetleri azaltırken çevresel etkileri de en aza indirmek hedefiyle çalıştıklarını belirten Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım, “Türkiye’deki ham petrol işleme kapasitesinin yaklaşık yüzde 18’i ile ülkemizdeki en yüksek kapasiteye sahip olan U-7000 Ham Petrol Ünitesi’nde; verimlilik, emniyet ve güvenilirliği daha üst düzeylere taşımak amacıyla çalışmalarımıza dört yıl önce başladık. 24 aylık yenileme ve modernizasyon sürecinin sonrasında ünitenin sürdürülebilir kapasitesini artırmanın yanı sıra, teknolojisini de daha güvenilir ve verimli hale getirdik. Projenin devreye alınmasıyla, U-7000 Ham Petrol Ünitesi’nin enerji tüketimini 34 Gcal/saat azalttık, ünite veriminde de yüzde 2 artış sağladık.” dedi.

2018’in Nisan ayında devreye alınan projeyle yıllık yaklaşık 300 bin Gcal enerji tasarrufu elde edildi. Bu da 39.000 hanenin yıllık doğal gaz tüketimine karşılık geliyor. Ayrıca, sağlanan enerji tasarrufuyla yaklaşık 95 bin ton/yıl CO2’nin atmosfere salınımı engellenmiş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat