Özdilek

Güncel

Tüketici haftası Özdilek'de kutlandı

15-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Tüketici Haftası, Kartepe’de bulunan Özdilek AVM’de kutlandı.

20 Mart 2018 Saat: 14:22
Tüketici haftası Özdilekde kutlandı
Tüketici haftası Özdilek'de kutlandı

Düzenlenen etkinliklere Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Doğu Marmara Gümrük Bölge Müdürü Musa Aydoğan, Özdilek AVM Müdürü Mahmut Sami Eraslan, Kocaeli İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Necip Fazlı Karabacak, Özdilek İşletme Müdürü Mahmut Sami Eraslan, okul müdürleri,  öğrenciler ve Özdilek AVM birim müdürleri ile çalışanları katıldı.

 Bin 216 Kurum denetlendi 

Kartepe Özdilek AVM ile Ticaret İl Müdürlüğünün ortaklaşa organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte,  saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması sonrasında  ilk olarak konuşan Özdilek İşletme Müdürü Mahmut Sami Eraslan “ 15 ve 21 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Tüketici Haftası nedeniyle biraraya geldik.İnsanlara sunulan kalit ve istikrar başarıyı getirir. Biz böyle bir haftada  sizlere ev sahipliği yapmaktan   dolayı çok mutluyuz. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.Düzenlenen  etkinlikte daha sonra konuşan Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya “  Bizde tüketici hakları  islamiyet ile başlamıştır. Modern dünyada  tüketicilere bir çok hak tanınmıştır.  Biz İl Müdürlüğü olarak bu hakların korunması amacıyla var gücümüz ile çalışıyoruz.  2017 yılından  bin 216  kurumda  denetim yaptık. 129 bin 77 ürün denetledik. Ürün güvenliği olmayanlara  64 bin 186 lira ceza kestik. Amacımız esnaf ve tacirlerimize ceza yazmak değil, rehberlik yaparak onları daha güçlü rekabet edebilir hale getirmektir” dedi

 

19 BİN 338 Başvuru  

İlimizde  Tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularada değinen  Uzunkaya, “ 2017 de  Kocaeli’nde bulunan il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine  toplamda 19 bin 338 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 12 bin 511’i tüketici lehine, 3 bin 133’ü ise tüketici aleyhine sonuçlandı. 3 bin 693 başvuru ise  2018 yılına aktarıldı.   Kurulan tüketici hakem heyetleri sayesinde    adliyelerde dosya sayıları azaldı. Ülkemizde 1011 tüketici hakem  heyeti bulunuyor. Bunlarda tüketici  sorunlarının çözümünde var gücü ile çalışıyor.   Bizler Kocaeli’nde sizlerin  sağlığı ve güvenliği için denetimlerimizi sürüdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Ödüller dağıtıldı 

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya’nın konuşması sonrası  öğrencilere yönelik “Bilinçli Harca, Bilinçli Tüket” konulu konferans Kocaeli İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Necip Fazlı Karabacak tarafından verildi. Ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığının “Bilinçli Tüketici” konulu ortaokullar arası düzenlenen resim yarışmasında ilimizde dereceye giren ve birinci olan Derince Mevlana Ortaokulu Berna Gül Akın, ikinci olan Karamürsel İmam Hatip Ortaokulu Senanur Tunçay, Üçüncü olan Derince Çenesuyu Ortaokulundan Esin Doğan’a altın ve hediyeleri törenle dağıtıldı. Öte yandan ” Bilinçli harca, bilinçli tüket”  konulun etkinliklerde Şekerpınar İmam Hatip Ortaokulu, Mevlana Ortaokulu, Darıca İmam Hatip Ortaokulu, Karamürsel İmam Hatip Ortaokulu, Derince Çenesuyu Ortaokulu müdürlerine de  plaket takdimi yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat