Özdilek

Spor

Tuba Yakan yeniden Dünya Şampiyonası’nda

Büyükşehir Kağıtsporlu Milli Karateci Tuba Yakan, daha önce kazandığı Dünya Şampiyonasını tekrardan kazanmayı hedefliyor.

2 Kasım 2018 Saat: 12:01
Tuba Yakan yeniden Dünya Şampiyonası’nda
Tuba Yakan yeniden Dünya Şampiyonası’nda

Tuba Yakan yeniden Dünya Şampiyonası’nda

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un ve Karate Milli takımının başarılı sporcusu Tuba Yakan, Dünya Şampiyonası yolunda. Karatede sezonun en büyük organizasyonu olan 6-11 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek 24. Dünya Karate Şampiyonası’nda Tuba Yakan Türkiye’yi temsil edecek.

 Olimpiyat için önemli viraj

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’na Wizink Center ev sahipliği yapacak. Ferdi ve takım olmak üzere toplam 16 dalda madalyaların dağıtılacağı organizasyonda Karate Milli Takımı tam kadro mücadele edecek. Büyükşehir Kağıtsporlu Milli Karateci Tuba Yakan, daha önce kazandığı Dünya Şampiyonasını tekrardan kazanmayı hedefliyor. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları arasında yer alan ve en yüksek puanı verecek Dünya Karate Şampiyonası’nda Tuba Yakan Kumite 55kg’da zorlu rakipleri ile mücadele edecek.

 Rekor katılım

Karatenin Olimpiyat Oyunları programına girmesinin ardından düzenlenecek ilk Dünya Karate Şampiyonası, en yoğun katılımlı şampiyona olacak. Dünya Karate Federasyonu, şu ana kadar kayıt yaptıran 139 ülkeden 1200’ün üzerinde sporcunun rekor olduğunu açıkladı. 2016 Avusturya’da 110 ülkeden 1049 sporcu, 2014 Bremen’de 116 ülkeden 794 sporcu, 2012’de de 116 ülkeden 990 sporcu katılım göstermişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat