Özdilek

Güncel

Topraktan bereket fışkırdı!

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Yerel Buğday Tohumunu Destekleme Projesi kapsamında daha önce İzmit çiftçisine dağıttığı Nusrat cinsi buğday tohumlarının Karaabdülbaki’deki hasatını üreticiyle birlikte yaptı.

17 Temmuz 2022 Saat: 23:40
Topraktan bereket fışkırdı!
Topraktan bereket fışkırdı!

Topraktan bereket fışkırdı!

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Yerel Buğday Tohumunu Destekleme Projesi kapsamında daha önce İzmit çiftçisine dağıttığı Nusrat cinsi buğday tohumlarının Karaabdülbaki’deki hasatını üreticiyle birlikte yaptı. Büyük mutluluk yaşadığını belirten Başkan Hürriyet, “Çiftçimize verdiğimiz desteğin, birlikte verdiğimiz emeğin berekete dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi

 

İzmit Belediyesi ve İzmit Ziraat Odası ortaklığında yürütülen Yerel Buğday Deneme Projesi kapsamında 438 üreticimize yüzde 90 hibeyle verilen ‘Nusrat’ cinsi buğday tohumunun hasadı gerçekleştirildi. Karaabdülbaki köyünde gerçekleştirilen hasada İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Karaabdülbaki Muhtarı Hüdayim Yılmaz ve üreticiler katıldı. Dağıtılan tohumların ilk hasadındaki bereket, çiftçinin de yüzünü güldürdü.

 

“Bu projeye çok emek verdik”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet hasat sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “İzmit Ziraat Odası ile birlikte yerel buğday tohumu üretimini arttırma projemiz vardı. Bu projeye çok emek verdik. Yaklaşık 1 yıl boyunca bir deneme çalışması yaptık. Öncelikle 5 çeşit buğday tohumunu toprakla buluşturmuştuk. Bu 5 çeşit buğday tohumundan hangileri bu kentin havasına, suyuna, toprağına daha uyum sağlayacak diye deneme yaptık.

 

“5 tohum çeşidi denendi”

Yerel üreticimizin daha fazla üretmesi ve üretirken de iyi tarım uygulamalarını yapabilmeleri çok kıymetliydi. Girdi maliyetlerini azaltmamız gerekiyordu. Deneme çalışmalarımız sonrasında alanında uzman ziraat mühendislerimiz sürekli kontrol yaptılar. Hangi tohum çeşidi daha uygun diye çalışıldı. Nusrat tohumunun toprağımıza ve suyumuza çok daha uygun olduğu ortaya çıktı.

 

“Nusrat tohumu öne çıktı”

Sonrasında da ziraat odamızla beraber buğday üreticisi 450 çiftçimize yüzde 90 hibeyle buğday tohumu desteği verdik. Desteği alan yerli üreticilerimiz yerli tohumu ektiler şimdi artık hasat zamanı. Projemizin aslında meyvelerini toplamaya başladık. Bu tarlada buğdayın sürümünü gerçekleştirdik. Çiftçimizden aldığımız bilgi gerçekten nusrat tohumunun diğer cinslere göre daha güzel ürün verdiği yönünde.

 

“Üreticiye destek veriyoruz”

Çiftçimizin daha fazla buğday üretmesini sağladığımız önemli bir proje. Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan dolayı oluşan gıda krizi ile birlikte aslında buğday üretiminin önemini anladık. Toprağın zenginliğini daha fazla kullanmalıyız. Biz de imkanlarımız ölçüsünde tüm çiftçilerimize destek vermeye devam ediyoruz.

 

“Projemizin meyvelerini alıyoruz”

Yerel buğday tohumu üretimini destekleme projemizin meyvelerini almaktan dolayı mutluyuz. Ziraat odamıza öncülüğü ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tohumlarımız verimli olsun ve daha çok üretelim. Bir sonraki sene daha çok destek verelim daha çok çiftçi üretsin istiyoruz.”

 

Karaaslan:Başkan Hürriyet’in Emeği Çok

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan ise konuşmasında, “İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. Başkanımızın bu projede gerçekten katkısı ve emeği var. Proje başarılı oldu. Çiftçilerimizle şu anda aldığı üründen memnun. Allah bereket versin” ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz: tertemiz bir ürün ortaya çıktı

Karaabdülbaki Köyü Muhtarı Hüdayim Yılmaz, “Üreticilerin desteklendiğinde sonucun ne kadar olumlu olduğunu görüyoruz bugün. Tertemiz bir ürün ortaya çıktı. Tüm çiftçilerimize bereketli olur İnşallah. Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

 

“Güzel ürün aldık”

Çiftçiler ise hasat sonrası yaptıkları konuşmada, “Bu tohumu ilk defa denedik, toprağımıza uygun olup olmadığını bilmiyorduk. Elimizden geldiği kadar bakımını yapmaya çalıştık. Karşılığında da güzel bir ürün aldık, bereketli bir ürün çıktı ortaya. Tüm çiftçilerin ürünleri bereketli olsun” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat