Özdilek

Aşayiş

Tombalacı operasyonu

Kartepe İlçesinde 2’si inşaat halinde metruk bina olmak üzere 6 ruhsatsız kahvehanede tombala oynatıldığı suçüstü yapılarak tespit edildi.

22 Mayıs 2018 Saat: 22:48
Tombalacı operasyonu
Tombalacı operasyonu

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tombala ve benzeri kumar organizasyonu yapılan yerlerin tespit edilerek sorumlular hakkında adli ve idari işlemlerin yapılması, genel asayiş ve kamu düzeninin korunması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ve Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğümü tarafından müşterek çalışma başlatıldı.  Yapılan çalışmalar sonucu, kumar organizasyonu yapan şahısların polis kontrollerinden ve vatandaşların ihbarlarından kurtulmak amacıyla genellikle şehir merkezinden uzak, ruhsatsız, inşaat halinde meskûn binaları seçerek burada kumar oynattıkları, sokak girişlerine erkete tabir edilen gözcüler yerleştirerek olası polis baskınlarına karşı önlem aldıkları tespit edildi.Yapılan tespitler üzerine 19 Mayıs ile 20 Mayıs 2018 günü Kartepe İlçesinde 2’si inşaat halinde metruk bina olmak üzere 6 ruhsatsız kahvehanede tombala oynatıldığı suçüstü yapılarak tespit edildi. Kumar oynatan 6 şüpheli hakkında “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama” suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan 59 şahsa toplam 15 bin 281 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca bin 815 lira kumar parasına el konuldu. Kumar oynatıldığı tespit edilen ve ruhsatsız olduğu anlaşılan bu yerlerin ilgili mevzuat kapsamında mühürlenmesi için yazışmalar başlatılmıştır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat