Özdilek

Aşayiş

Terör operasyonunda gözaltılar

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, terör örgütlerine yönelik olarak yürütülmekte olan soruşturmalar sonucu, PKK/KCK ve DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik olarak 2 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

19 Nisan 2018 Saat: 11:36
Terör operasyonunda gözaltılar
Terör operasyonunda gözaltılar

 DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonda 17 kişi, PKK/KCK yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda ise 5 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

10 kişi  DEAŞ'DE

DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik olarak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında, örgütle bağlantılı oldukları ve örgüt adına faaliyetleri bulunduğu tespit edilen 10 kişi, 6 Nisan 2018 günü gerçekeleştirilen operasyonlarda gözaltına alındı. C.E,C.D, E.B, E.E.S, E.E, Ö.K, R.Ç, R.T, E.A ve K.G isimli şüpheliler emiyette tamamlanan işlemleri sonrasında sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

PKK operasyonunda 

5 KISI

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenerek deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda ise, PKK/KCK terör örgütü elebaşı sempatizanları tarafından her yıl Abdullah Öcalan’ın doğum tarihi olarak bilinen 4 Nisan tarihinde sözde doğum gününü kutlamak amacıyla; Kocaeli Çayırova İlçesinde kurulu ve faaliyette bulunan HDP (Halkların Demokratik Partisi)’nin kullanmakta olduğu sosyal medya hesabı üzerinden, 4 Nisan 2018 günü üzerinde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın resminin de olduğu doğum günü pastasıyla küçük yaştaki çocuklarıda kullanmak suretiyle bir proğram kullanıldığı tespit edildi. Sosyal medyada düzenlenen kutlama programı ile ilgili fotoğrafları paylaşarak terör örgütünün propagandasının yapılması üzerine herekete geçen emniyet güçleri HDP Çayırova İlçe Eş Başkanları Ş.İ.T. ve E.K. isimli şahısları 11 Nisan günü gözatlına alındı. Devam eden çalışmalar neticesinde bahse konu olayla ilgili tespit edilen M.Y, D.A ve E.Aisimli şahıslar 12 Nisan 2018 günü yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şahıslar emniyette tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat