Özdilek

Teknoloji

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Gönüllere FİBEROPTİK Çekti

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Genel Başkanı İsmail Özkar’ın Genel Başkanlığı’nda Kocaeli ve Sakarya İl Temsilcilikleri’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeği, İzmit Öğretmenevi'nde büyük katılımla gerçekleşti.

24 Mayıs 2019 Saat: 21:49
Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Gönüllere FİBEROPTİK Çekti
Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Gönüllere FİBEROPTİK Çekti

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği, İzmit Öğretmenevi’nde meslektaşlarına iftar yemeği verdi. Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Genel Başkanı İsmail Özkar’ın Genel Başkanlığı’nda Kocaeli ve Sakarya İl Temsilcilikleri’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeği proğramına, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Erişim Sistemleri Direktörü Ercan Ağır, Bilişim Teknolojileri Direktörü Levent Öznalçacı, Ürün ve Servis Geliştirme Direktörü  Mustafa Kubilay Demiral, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Telekom Müdürü Metin Ay, Sakarya İl Telekom Müdürü Ali Rıza Hanedar, Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Genel Başkanı İsmail Özkar, Genel Sekreteri Murat Bekir Uyanık, Mali Sekreteri Ali Erdal Yenilmez, Teşkilat Sekreteri Yusuf Orhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Ataman, Ahmet Diri, İsmail Taştekin, Kocaeli İl Temsilcisi Halit Bayhan, Sakarya İl Temsilcisi Recep Ülken, İstanbul İl Temsilcisi Serkan Baş, Türkiye Haber-İş Kocaeli Bölge Temsilcisi Ayhan Bıyık, Sakarya Temsilcisi Adem Kümbet, Telekomünikasyon teknikerleri, aileleri ve davetliler katıldı.

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Halit Bayhan; “ Ülkemizde ve Dünyada Yaşanan Ekonomik Olumsuzluklar Karşısında, Şirketimiz Bir Kale Gibi Dimdik Ayakta Durmaktadır “

Güzel dileklerle başlayan iftar yemeği proğramına katılımın ve ilginin büyük olduğu gözlemlendi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanlığı da yapmış olan Numan Uysal’ın yemek duasının ardından, Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Halit Bayhan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; ‘’ Toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi bağların güçlendiği, “Ben Değil, Biz Diyenlerin” ayı olan Ramazan Ayı’nın 18. gününde, iftar davetimizi kabul ederek bizlere, aynı sofranın etrafında buluşmanın gurur ve mutluluğunu yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Hoş geldiniz.’’

Bayhan; ‘’Değerli yöneticilerim ve mesai arkadaşlarım, her birimizin birbirimize, şirketimize ve milletimize karşı sorumlulukları var. Şartlarımız ve imkanlarımız ne olursa olsun, bu sorumluluklarımızı o şart ve imkanlar dahilinde mutlaka yerine getirmek durumundayız. Sürekli zorlaşan rekabet ortamı, ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik olumsuzluklar karşısında bile şirketimiz bir kale gibi dimdik ayakta durmaktadır. Bunu sağlayan güç, köklü kurum kültürümüz ve o kültürü yaşatmak için her daim özveriyle, can-ı gönülden çaba gösteren, en önemli meziyeti fedakarca inanmış her kademedeki mesai arkadaşlarımızdır.

Türk Telekom Teknikerleri; iş yerini her zaman bir aile ortamı gibi görmüş, birlikte sevinmiş ve birlikte hüzünlenmiştir. Bizim temel amaçlarımızdan birisi de bu birlikteliği daim etmek olacaktır. Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Kocaeli İl Temsilciliği olarak; müdürlüğümüz bünyesinde bulunan birim lokasyonlarında yeni teşkilatlanma yapısı kapsamında teşkilatlanmadan sorumlu temsilcilerimiz atanmıştır. Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum’’ diye ekledi.

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Genel Başkanı İsmail Özkar; “Türkiye Tekniker Odaları Birliği’ni Kurmamız Gerekiyor. Türkiye Teknikerler Dernekleri Federasyonu’nun Kuruluşunu Çok Yakında Açıklayacağız “

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Halit Bayhan’ın ardından söz alan Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Genel Başkanı İsmail Özkar şunları ifade etti; ‘’ Değerli misafirlerimiz, değerli meslektaşlarımız ne güzel ettiniz de davetimize geldiniz. Hoş geldiniz. Değerli yöneticilerimizin katkılarıyla bu güzel iftar yemeğini gerçekleştiriyoruz. Geçmişte büyük çabalarımızla Türk Telekom’a 670 arkadaşımıza tekniker kadrosu verildi. Ve bu şekilde tahsisle Türk Telekom’a tekniker kadrosu girmiş oldu. Bunu örnek alan diğer kamu kurumları da, bizim akabimizde teknikerlik kadrosu oturmaya başladı. Uzun ve yoğun bir çaba ile teknikerlik kadroları kabul gördü ve Türkiye’de yaygınlaştı. Telekomünikasyon teknikerleri bu ülkede önemli işler yapmaktadırlar. Bugün Türk Telekom’da 7500 tekniker görev almaktadır. Önceden 7 kişi bir araya gelemiyorduk bugün burada 240 kişi bir araya geldik. Bir özverinin sonucuyla bunlar oluştu. Biz mesleğimize karşı hayranlığımız vardı. Türk Telekom en fazla tekniker barındıran kurum. Bunları sizin desteğinizle yaptık. 25 yıl bunlar için çalıştık. Türk Telekom teknikerlerinin üzerinde tarihi bir misyon var. Bu da Nedir? Artık Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği, 2 milyon kişilik bu mesleki kitlenin önderliğini yapacak. Bizler artık Türkiye Tekniker Odaları Birliği’ni kurmamız gerekiyor. Bunu kurduğumuz takdirde, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olma yolunda ilerleyeceğiz. Yaklaşık bir ay sonra Türkiye Teknikerler Federasyonu’nun kuruluşunu hep beraber açıklayacağız ve kutlayacağız. Federasyon olduğumuz taktirde, şu an 7 teknik derneğiz. Kanun teklifini hazırlayıp TBMM’ye sunacağız.’’

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Genel Başkanı İsmail Özkar sözlerine şöyle devam etti; ‘’Türk Telekom olarak biz büyük bir aileyiz. Büyük sorumluluklarımız var. Bu kurum Türkiye’nin en değerli şirketidir. Türkiye bizimle birlikte kalkınacak. Çok çalışmalıyız. Şu an sahanın bel kemiği teknikerlerden oluşuyor. Sizler Türk Telekom’u müşterilerine karşıda temsil ediyorsunuz, en iyi şekilde de buna devam edeceksiniz. Siz değerli müdürüm, direktörlerim ve meslektaşlarım, sizlere saygılarımı sunuyorum. Ayaklarınıza sağlık. Evlerinize de hürmetlerimi iletin’’ dedi.

Konuşmaların ardından sohbet ortamıyla katılımcılar birbirleriyle kaynaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, geçmişte görev aldığı Türk Telekom Şirketi sebebiyle, programa bir ziyarette bulundu. Eski dostlarıyla buluşma imkanı bulan Çakmak, iyi dilekleriyle programdan ve bu buluşmadan yaşadığı memnuniyeti dile getirdi. Katılımcılarla hatıra fotoğrafları çekildi.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç; “ Yıkıcı Bir Yenilik Geliyor “

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç’a uzattığımız mikrofonlarımıza, iletişim sektörü, Türk Telekom ve gündeme dair birkaç şey kaydetti. Kıraç sözlerinde şunlara değindi; ‘’ Öncelikle size bize yer vereceğiniz için teşekkür ediyorum. Bu davet çalışanlarımızla bir araya gelme fırsatı yarattığı için beni memnun etmiştir. Arkadaşların daveti için teşekkür ediyorum. Ben her zaman bunu söylüyorum, Türk Telekom’un asıl gücü sahadaki teknikerlerimizdir. Gerçekten Türk Telekom’un şu anki fiberleşmede gerekse de 4.5 G yatırımlarında, ülkenin kalkınmasında ki yürütücü motorda tekniker arkadaşlar. Bir örnek vereyim; geçen 2018’in karlı kışlı Kasım ve Aralık ayında yaklaşık 400bin fiber çekti bu arkadaşlarımız. Emin olun bunu dünyada yapacak operatör sayısı ya birdir ya ikidir. Biriside bunu yapan Türk Telekom ve bunu yapan Türk Telekom’un bu değerli tekniker arkadaşlardır. Özellikle saha da ki arkadaşlara işimiz onlara düştüğü zaman biz bunu başarırız diyoruz. Saha çok deneyimli, kültüre sahip. Çünkü güç onlarda ve onlara güveniyoruz. Telekom 180 yıllık bir kültüre sahip ve her türlü işlerde ilerlemiş bir kültür. Şu anda son bir yıldan beri çok ciddi bir fiberleşme çekiyoruz. Buda bizi, ülkemizi ileri seviyelere taşıyacak. OECD’nin son 2018 rakamlarından bahsedersek; ev fiberleşmesinde müşteri sayısı olarak teknolojinin merkezi gözüken ABD’de %13, Almanya’da %3.5, Fransa’da %13.5 civarlarında, Türkiye’de ise şu an %20’yi geçti 2019 sene sonu itibariyle de %30’lara yaklaşacak. Türk Telekom bu sene eski bakır şebekesini, Fiber Kent adı altında fiberle hızlı bir şekilde dönüştürüyor. Ülkemizin 2023 hedeflerine geldiğimizde Türk Telekom, dünyada hem fiber hem de mobildeki kapsama ve hız itibariyle dünyadaki sayılı operatör arasında daha iyi bir seviyeye gelecek.’’

Kıraç, sözlerine şöyle devam etti; ‘’ Fiberle beraber 5 G çağı geliyor, buda birçok iş yapış şeklimizi değiştiriyor. Sadece hız kapasite değil, gecikme dediğimiz konuda da çok ilerleyeceğiz. Robotik ameliyatlarda bu çok önemli. Bir hız kesilmesi bu operasyonları insan sağlığını etkileyecek derecede sekteye uğratır. 5 G ile birlikte fiberin katkısıyla bu gecikmeler önlenecek ve çığır açacak.

Keza eğitimde de bu teknolojik ilerlemelerle çığır açacak uygulamalar olacak. Teknolojik okuryazarlık ayrı bir konu tabi ki, bu konuda da tekniker arkadaşlarımız çok faydalı oluyor. Fiber her şeyin altyapısı; örneğin yapay zeka her alana girecek, sanayide bu teknoloji kaçınılmaz bir durum. Teknolojinin önündeki en büyük engel ise şu anda siber güvenlik. Biz eğer siber güvenliği yeterince dikkate almaz, yeterince geliştirmezsek maalesef bu hüsranla sonuçlanıyor. 2020’ye geldiğimizde 50 milyar cihazın birbiriyle bağlantısını öngörüyorlardı. O rakamlara ulaşılamadı şimdilik. Bunun temel sebebi siber güvenlik olduğunu biliyoruz. Sanayi Devrimi gibi bir devrim geliyor. Yıkıcı bir yenilik geliyor. Sanayi 4.0 ile ve bu 5 G teknolojileriyle beraber, bunlara hazır olmamız gerekiyor. Bu belki de dünyada ki rekabette bizi ön plana çıkaracak verimliliği ve hızı yakalattıracak. Çok ciddi bir dünya bizi bekliyor ve dolayısıyla çok ciddi yetişmiş insana ihtiyacımız var. Ayıca Türk Telekom ile şu anda internet okuryazarlığını geliştiriyoruz. Şu an 50 bin insanımıza ulaştık. Köylerde yaşlı teyzelerimize, gurbetteki çocukları ile iletişime geçsin diye veya e-devlet konusunda ülkemiz bayağı ilerledi bunlarda iyileştirme sağlamak için kırsalda da aktif çalışıyoruz’’ dedi.

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Kimdir?

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği, 1994 yılında PTT Teknikerleri Derneği adı altında, Genel Merkezi Ankara’da, PTT kurumunda çalışan meslek yüksekokulu mezunu teknikerlerin birlik ve beraberliği ile kurulmuştur. 1995 yılında PTT kurumunun,  Posta Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü olarak ikiye ayrılmasıyla, 2. Olağan genel kurulunda alınan kararla isim değişikliği ile Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği olarak devam etmiştir. Kuruluş amaçları arasında şunları sıralayabiliriz. Türk Telekom A.Ş.’de görev yapan, meslek yüksekokullarından tekniker ünvanıyla mezun olan meslektaşların her türlü mesleki gelişimini ve sosyal, özlük çalışmalarını sağlamak. Teknikerler Dernekleri Federasyonu kuruluşunu gerçekleştirmek. Türkiye Teknikerler Odası’nın kuruluşunu gerçekleştirmek olarak belirtebiliriz.

Katılımcılar ve protokol aile fotoğrafları çekildikten sonra proğram son buldu. Bende davet edildiğim bu güzel programdan dolayı, Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Halit Bayhan’a teşekkürlerimi sunarım.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat