Özdilek
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN

Tatil hikayeleri…

Kusura bakmayın, Antalya bitmiş… Herkes gibi biz de tatilimizin bir bölümünü Antalya’da geçirmek isteriz.

21 Ağustos 2014 Saat: 17:43

Bu, her sene bahar ayının ortalarında evde tartışılan bir konudur. Eskiden her şey dahil fırtınasına yalnızca bir kez yakalanmış olmamıza rağmen daha sonraları oda kahvaltı formatını tercih ettik ve esnafın para kazanmasına dikkat ettik.

Daha sonraları evdeki hesap çarşıya uymamaya başlayınca rotayı yurt dışına çevirdik. İtiraf edeyim daha ucuza uçak ve otel bulmaya başladık. Delirmek işten değil. Nasıl oluyor da bu kadar büyük farklar oluyor?

Aslında çok basit: İnternet ve tatil servisi sağlayan şirketler bunu başardılar. Yapılan nedir biliyor musunuz? Uçuş bacaklarında uygun otel odalarının sisteme dahil edilmesi… Konu bu kadar basit… Yakında değil, şimdiden ülke içi oteller için tatil servisi sağlayan  şirketler ışık hızı ile çalışmaya başladılar.

Biz yine de eski aşkımız Antalya’ya otel rezervasyonu yapmadan ve buradaki dostlarımızdan kimseyi aramadan uçakla geldik. Nostalji yapalım diyerek Kocaeli Üniversitesi Bayan Hentbol Takımının ilk kez şampiyon olduğu tarihteki konakladığı oteli bulduk. Otelin adı değişmiş. Biraz zorlaştırılmış şekilde geçen konuşma sonrası bir odayı 2 günlüğüne alabildik. Denizi görmeyen, tuvaleti arızalı, masası tozlu, mutfak lavabosunun tuvalette yer aldığı bir tesis. Denize kenarı bir yolla kesilmiş, aslında yeri fena olmayan bir otel.

Akşam yemeği sonrası yürüyüşe çıktık. Kaldırımlar bozulmuş, yol kenarındaki çiçek ve bitkiler kaderine terk edilmiş, çeşitli isimlerdeki yiyecek içecek yerlerinden yükselen kalitesiz müzikler, yan yana benzer işleri yapan esnafların gelen geçene neredeyse zorla diyebileceğimiz “buyurun” sözcükleri, daha otele girerken ve otele girdiğimiz belli olmasına rağmen orada duran taksi sürücüsünün “taksi, taksi” demesi ve daha diğerleri…

Ne eski başkanı ne de yeni başkanı eleştirmek istemiyorum. Ama turizmin merkezindeki bu tablo pek iç açıcı olmasa gerek. Olayı yalnızca beach club ya da 5 yıldızlı otellerin faaliyetleri ile sınırlı tutmamak gerekir. “Herşey dahil” sistemin sonuçları bu mu acaba?

ICF Antalya Havalimanı gayet iyi. Tuvaletleri temiz, bagaj iletimi hızlı, çabuk transfer olunuyor ve alandan çıktığınızda şehre ulaşmak için birkaç hızlı alternatif sizi dışarıda bekliyor. Tek problem, dışarıya çıkınca sigara içen vatandaşlarımızın orayı bir sigara salonuna dönüştürmeye çalışması. Dışarıda da olsa sigara içenlerin bir başka bölümde sigara içebilme fırsatı verilmelidir diye düşünüyorum.

Devamı sonraki yazıda… İçinde ISG havalimanı, havayolu ofislerindeki hizmetler ve komiklikler, uyanık yolcular bulunacak. İyi tatillere devam…

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Haluk özkarakartal 20.06.2014 19:50
aynen john waynen....anlayana
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eğitim, hareketi sevmiyor!26 Ocak 2018 Saat: 17:59
Birkaç hafta önce bir araya geldiğimiz eğitim kökenli arkadaşlarla eğitimin birinci kademesi olan ilk dört yıl içindeki beden eğitimi derslerini konuştuk.
Her hoca değişikliği bir transferdir!17 Aralık 2017 Saat: 16:17
“Bu kadar sık hoca değişikliği aynı zamanda yeni bir transferdir “ diyen arkadaşlarımın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Spor bir karakter işidir8 Kasım 2017 Saat: 16:55
Sizi bugünlere getiren çalışmalarınız olabilir. Ama burada tutacak olan karakterinizdir. İşi bilmeden spora soyunmak, spor yapmak, seyirci olmak, taraftar olmak, kupa vermek o kadar kolay değildir.
Yetenek ve Antrenman31 Ekim 2017 Saat: 22:38
Sporda başarılı olmanın birçok yolu bulunur. Ama en önemlisi, o spor için yetenekli olunup olunmadığıdır.
Sporda mentoring…10 Ekim 2017 Saat: 22:38
Uzun seneler sonrasında sporcuların maçlara hazırlanmasında mentörlerin önemi ortaya çıktı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat