Özdilek

Siyaset

Tarımsal faaliyetlerde Bursa her zaman zirvede

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 176. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdullah Berk Akkaş, ülkenin en çok tarımsal faaliyetin yapıldığı iller arasında Bursa'nın başı çektiğini söy

10 Ocak 2022 Saat: 17:05
Tarımsal faaliyetlerde Bursa her zaman zirvede
Tarımsal faaliyetlerde Bursa her zaman zirvede

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 176. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdullah Berk Akkaş, ülkenin en çok tarımsal faaliyetin yapıldığı iller arasında Bursa'nın başı çektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) -CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdullah Berk Akkaş, ‘Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 176. Yılı’ vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ziraat Mühendisi olarak Türk tarım ve hayvancılığının gelişmesi adına gecesini gündüzüne katarak çalıştığının altını çizen Başkan Yardımcısı Akkaş, son yıllarda ülkeler arası mücadelenin enerji kaynakları alanından hızla çıkarak su ve gıda gibi temel besin kaynaklarına yöneldiği gözlemlendiğini söyledi.

Mesajında COVID-19 pandemisi ile bu yönelimin kendini net şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Akkaş, Ziraat Fakültelerinin önemine dikkati çekti.

Tarım sektörünün istihdam ve ihracat olanağı sağlama, üretim değeri oluşturma, gelir kaynağı ve endüstriye ham madde sağlama ve ulusal beslenmeye katkı sağlama gibi pek çok temel konuda dünyadaki stratejik önemini korumaya ve arttırmaya hızla devam ettiğini kaydeden Akkaş , yazılı mesajında, "Bu noktada tarım sektörünün 'bilimsel bilgi temeline dayalı' olması önem kazanmaktadır. Bursa, ülkemizin en çok tarımsal faaliyetin yapıldığı iller arasındadır. İklim özellikleri, zengin ürün çeşitliliği ile ilimizin hem güvenli gıda ihtiyacı karşılanmakta, hem de ülkemiz insanlarına daha kaliteli ve temiz gıda sağlama imkânına sahip bir il potansiyeli göstermektedir. Bursa'nın coğrafi ve toprak yapısı ile ekolojik özelliklerinden kaynaklanan ürün çeşitliliğinin yanı sıra, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerdeki değişim, her şeyden önemlisi yetişmiş işgücü bakımından yüksek potansiyele sahiptir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat