Özdilek
Yılmaz Işık
Yılmaz Işık

Tarhan ,Taşeron İşçiliğini Kaldırıyor

Belediye başkan adaylarının bir çok vaadleri arasında, emek dünyası bakımından bence en fazla göze çarpan proje;

8 Mart 2014 Saat: 22:12

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn. Tahsin Tarhan’ın taşeronluğu kaldırmak yönündeki projesidir. 

Müteahhit işçiliği de dahil olmak üzere işçiliğin her hukuki şeklini yaşamış birisi olarak, Sn. Targan’ın aşırı kanayan bu konuya parmak basmaktan öte taahhütlü çözüm sunması takdire şayandır.

Yüzbinlerce kadrolu ve taşeron işçinin çalıştığı Kocaeli’nde tüm çalışanların ve sendikal örgütlerin dikkatini çekmesi gereken taşeronluğa son verecek projenin, toplum tarafından doğru değerlendirilmesi gerekmektedir.

12 Eylül 19802’den sonra hemen her sektörde yayılan taşeron işçiliği, aynı işyerinde aynı işleri yapan ancak çok daha az ücrete razı olmak zorunda kalan sendikasız çalışanlar topluluğu olarak hayatımıza girmışi.

Yüksek işsizliğin hüküm sürdüğü ülkemizde de adeta işçiyi işçiye kırdırma politikasının aracı haline gelen taşeron uygulamaya son verilmesi,  çalışma yaşamına barış getirmesi, müteahhidin cebine giden paranın işçiye ödenerek, gelir düzeyinin arttırılmasına, işçi dayanışmasının artmasına neden olacaktır.

Tahsin Tarhan’ın projesinde Belediye Başkanı olması durumunda Büyükşehir Belediyesi ve tüm iştiraklerindeki müteahhit işçileri asli işyerinin kadrosuna geçirilecek ve sendikalı olmaları teşvik edilecektir.

Bugün o beğenmediğimiz taşeron işçiliği için bile iktidar partisinin kapısının aşındırılması gerektiği yılardayız.  Torpili az olanın taşeron işçiliğine lütfen kabul edildiği, yüksek torpillilerin ise  ertesi sabah kadrolu olarak işe alındığını bilmiyor olmak ahmaklıkla açıklanabilir ancak.

Malesef taşeron işçi, bugündü, yarındı, seçimden sonra, bayramdan sonra, teraneleriyle hep  taşeron kalmaya mahkum ediliyor. Sanki onların aynı işi yaparak daha az ücret aldıkları kadrolu arkadaşları gibi bakmaları gereken aileleri yokmuş gibi muamele görüyorlar.

Taşeron işçileri, 12 yıldır iktidarda olan ve kul hakkı konusundaki hiçbir ayeti okumayan, haktan ve adaletten bihaber iktidarın, en fazla zarara uğrattığı kesimlerdir.

Kocaeli’nde Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerde,  Belediye norm kadroları ve iştiraklerde kadrolu ve sendikalı olarak çalışan tek tip işçi çalıştırılması taahhüdü,  çalışma yaşamımız bakımından devrim sayılacak bir projedir. Bunu tüm taşeron ve sendikasız işçilerimizin doğru değerlendirmesi gerekmektedir.

 

                        MERAL AKŞENER’E CUMHURBAŞKANLIĞI YAKIŞMAZ MI?

 

Tansu Çiller nedeniyle,  her ne kadar kadın Başbakandan ağzımız yandıysa da, bu hata kadınlarımıza vereceğimiz desteği keseceğimiz anlamına gelmemeli. 

Önümüzdeki süreçte Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı zora girdiğine göre AKP’nin çıkaracağı adayın karşısına TBMM’Dde hemen herkesin saygısını kazanmış hemşerimiz Sn. Akşener’ın diğer tüm partılerin ortak adayı olarak önerilmemesi için hangi geçerli nedenimiz olabilir ki?

 İzmit’te hem de sol tandanslı sevdiğim bir arkadaşımın eşinin bu tezi bana da cazip gelmedi değil.  Eksilerini düşmenları belirtsin. Ben artılarını söyleyeyim.  Hemşerimiz ki bu çok önemlidir.  Yıllardır parlamentoda olmanın getirdiği tecrübeye sahiptir.  Zarif, esprili, makul ve  dingin bir hanımefendidir.

 Son yıllarda ulusal ve uluslar arası düzeydeki erkek egemen yolsuzluktan başını kaldıramayan Türkiye’nin başına noterlikten daha fazla değer katması beklenen Cumhurbaşkanlığı’na yakışacağına  inanıyorum.

 

                                           AKP’DE 3. DÖNEM KURALI 

 

Cumhurbaşkanlığı riske girince Erdoğan, 3 dönem kuralını istemem yan cebime koy misali işletebileceklerini ifade etti. Hep derim İktidar tatlı gelir terk edemezsin diye. O da büyük laflar etmişti zamanında. Şimdi Efendim sanki varmış gibi partisinin yetkili kurulları bu yönde bir karar alırsa uyarmış falan..  Kural pek ala değişir ve tüm zamanı geçkinler devam ederler. Burası Türkiye. İlke yoktur. Kural, hak getire.  Her büyük lafın süresi vardır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Ve Kadına Karşı Şiddet Mücadelesi resmen başladı…18 Aralık 2019 Saat: 15:02
Evet şairimizin de dediği gibi eli öpülesi kadınlar olmasa ne olurdu Dünyanın hali, nice olurdu?
Hayattan öteden beriden…6 Aralık 2018 Saat: 11:21
Uzun zamandır köşe yazısı yazamadım…Özel işlerim dolayısıyla çok sevmiş olduğum yazı yazma tutkumun ısrarcılığına daha fazla dayanamadım…
Adım Başı Dilenci Dolu!14 Aralık 2016 Saat: 12:40
Dün Gebze Eski Çarşı’da bazı eski dostlarla karşılaşınca ayaküstü sohbete daldık…
Gebze Metro’yu Bekliyor!23 Ekim 2016 Saat: 19:50
Kocaeli büyükşehir, İzmit şehiriçinde hayata koyduğu Akçaray Projesiyle haşır neşir olup, an itibariyle İzmit trafiğini de keşmekeşe çevirirken, Kocaeli’nin Batı Yakası olan Gebze Bölgesi de Metro’pyu bekliyor…
Siyasette dil ve üslup…26 Eylül 2016 Saat: 12:59
GÜNÜN SÖZÜ: “Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur. (Desiderius Erasmus)
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat