Özdilek

Güncel

Tarhan dünya basın özgürlüğü gününü kutladı

CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, muhabirinden medya yöneticisine kadar basın ve medya alanlarında emek veren tüm gazetecilerimizin basın özgürlüğü gününü kutladı.

3 Mayıs 2020 Saat: 15:57
Tarhan dünya basın özgürlüğü gününü kutladı
Tarhan dünya basın özgürlüğü gününü kutladı

Tarhan dünya basın özgürlüğü gününü kutladı

CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, muhabirinden medya yöneticisine kadar basın ve medya alanlarında emek veren tüm gazetecilerimizin basın özgürlüğü gününü kutladı.

Tarhan; “Keşke bu kutlama cümlesini gazetecilerin çalışma ve yaşama koşullarıyla basın kurumlarının faaliyetlerine yönelik olumlu ifadelerle tamamlayabilseydim. Ne yazık ki her sene bir önceki seneyi aratan bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Şairin dediği gibi “hava kurşun gibi ağır” dedi.

 

Gazetecilik suç değildir

  Kocaeli Milletvekili Tarhan, “yaptığı haber nedeniyle hiçbir gazetecinin hapiste olmaması gerek. Hiçbir basın kurumu “bu meseleyi haber yaparsam bana ceza verirler, gelirlerimi keserler” diye korkmamalı. Çünkü gazetecilik suç değildir. Demokrasiyi tamamlayan bir unsurdur basın özgürlüğü. Basının özgür olmadığı, gerçekleri yazıp iktidarı sorgulayamadığı yerlerde kuvvetler ayrılığı işlemez, başta yargı bağımsızlığı olmak üzere denge-fren mekanizmaları etkin hale gelemez” dedi.  

 

Özgürlük ve demokrasi geriliyor

 Tarhan’a göre “Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye, 180 ülke arasında 154'üncü sırada. Son 10 yılda yaklaşık 11 bin basın mensubu işsiz kaldı. 85 gazeteci hâlâ tutuklu. Bu tablonun sorumlusu basını baskı altında tutan iktidardır. Haber yapan gazeteciler çok kolay bir şekilde tutuklanıyor. Son infaz düzenlenmesi acı bir şekilde bize gösterdi ki çete liderlerini bile serbest bıraktıran hükümet sıra tutuklu gazetecilere gelince adım atmaya yanaşmamakta. Gazeteciliğin korkuyla terbiye edildiği bir ülkede halkın haber ve bilgi edinme hakkı korunamaz. Artık Türkiye demokratik olmayan ülke olarak tanımlanıyor bilimsel araştırmalarda. Bu sonuca şaşmamak lazım. Haberin özgürce dolaşamadığı bir toplum demokrasiden uzaklaşır” dedi. 

Basın emekçilerinin her zaman yanında olduğunu söyleyen Tarhan, “Bu ayıbın son bulması çağrımı yeniliyorum. Basın özgürlüğü sadece basın emekçilerinin özgürlüğü değildir çünkü. Gazetelerin gerçekleri yazdığı bir ülkede, ancak vatandaşlar korkusuz yaşayabilir” dedi. 

Etiketler: Tahsin Tarhan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat