Özdilek

Ekonomi

STB Başkanı Sarı’dan İVME Finansman Paketi değerlendirmesi

Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

27 Mayıs 2019 Saat: 04:04
STB Başkanı Sarı’dan İVME Finansman Paketi değerlendirmesi
STB Başkanı Sarı’dan İVME Finansman Paketi değerlendirmesi

STB Başkanı Sarı’dan İVME Finansman Paketi değerlendirmesi

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Başkanı Adem Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, 30 milyar liralık finansmanla desteklenecek olan 3 faaliyet alanı içinde tarıma özel önem gösterildiğini belirtti.

Seracılık, soya, mısır, ayçiçeği üretimi, hayvancılık-yem bitkisi üretim ve ekipman olmak üzere alt başlıkların belirlendiğini anımsatan Sarı, “Verilen her destek ve yeni fırsatlar bizleri çok memnun ediyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile ilgili kurumlara teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

Ekonominin çıkış yolunun anahtarının üretmekten geçtiğini vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:

“Tarıma, toprağa ve çiftçiye sağlanacak her destek ülkede büyük oranda katma değer olarak geri dönecektir. Gıda güvenliği tarımın önemini büyük oranda arttırmaktadır. Bu gerçeğin izinde bizlerde borsa olarak tarım ve hayvancılığın gelişerek, üretimi teşvik edecek çalışmaların adımlarını atıyoruz. Hedefimiz girdi maliyetlerinin daha aşağılara çekilerek, üretime daha çok destek verilmesidir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat