Özdilek
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN

Spora engel olma gayretleri...

Kıymetli okuyucularım bilirler, genelde pozitif düşünür ve gülümseme arka planlı yazılar yazarım. Paydaşlarımı asla kızdırmam ve eğer ortalıkta bir sorun varsa nasıl çözerim diye uğraşmayı sürdürürüm.

16 Ağustos 2013 Saat: 17:39

İlginçtir, özellikle yerel yönetimlerin spor kulüpleri ve onların yönetim anlayışları ile ortaya çıkan gelişmeler konusunda zaman zaman dozu arttırılmış eleştiriler yaparım. Ama bunların tamamı kırıcı ve yıkıcı olmayıp, aksine yapıcı ve pozitif içerikler taşır. Bunu birçok yazımda görmeniz mümkündür. Bazen eleştirilerimin dozu artınca sevdiğm kardeşlerimin biraz sitem kokan telefonlarını alırım. “Bu kadar eleştiriyorsun sevgili hocam, ama sizin Üniversite Spor Kulübü neden birşey yapmıyor?”

 

Kulübü geçtim, olması gereken ve çokta ilgi çeken, ciddi, planlı ve disiplin temelli bir iş olan (Bunu bir önemli iş ve faaliyet olarak görüyorum) Çocuk Üniversitesi Eskrim Yaz Okulu’nun altıncısının yapılacağı  günlerin öncesinde aslında “Hocam, Üniversite olarak biz daha neler yapabiliriz?” demesini beklerken bazı yöneticilerin garip soru ve uygulamaları ile karşılaşmam sporun ve spor eğitiminin gelişebilmesinde hâlâ benzer kişiliklerle yola devam edilemeyeceği görüşüm depreşmeye başladı.

 

Merak edenler olursa bunu Sayın Rektör ile uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını bileceklerdir. Aksine böyle bir faaliyeti gönülden desteklediğini, yaz aylarında (Üniversite bina ve tesisleri 3 ay boyunca boş kalmaktadır) böyle etkinliklerin yapılmasının faydalı olacağını kıymetli hocamız her zaman dile getirmektedir. 10’u yabancı, diğerleri ile toplam 57 sporcunun katılacağı Eskrim Yaz Kampından söz ediyorum. Katılanların yaş grupları 10-17 arasında değişmekte ve bunlar 10 gün boyunca Üniversitemizin Gazanfer Bilge Spor Salonunda özel hazırlanmış pistler üzerinde antrenman yapmaları, onların hem performanslarını geliştirecek hem de iyi bir dostluk ve kardeşlik kurabilme imkanlarını sağlayacaktır.

 

Bu çocuklar gelecekte eğer Üniversite tercih edecek olurlarsa, burada kamp yaptıkları ve kamp yanısıra çeşitli etkinliklere katılabildikleri için burayı seçeceklerdir. Ben böyle düşünüyorum. Çeşitli etkinlikler nedir diye sorarsanız, onlardan kısaca söz edeyim: Bir yarım gün Sapanca Gölü kenarında önce kahvaltı yapıp ardında gölde su kayağı yapma şansını bulacaklar. Başka bir günde Lunapark’ gidiyorlar ve 5 biletle istedikleri oyuncaklara binme hakkı yanında birer dondurma alıyorlar.

 

Geçen yıl Şükrü Karabalık tarafından verilen bir pide partisine katıldılar. Bu sene ne olur onu ayrıca yazarım. Önceki yıl Harikalar Sahilinde gezip Yunus Pehlivan’ın misafiri olan eskrim sporcuları kebapları büyük bir iştah ile götürmüşlerdi.

 

Yine hatırlıyorum, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Recep bey iken eskrim yaz kampına katılan sporcularımızın hepsi çanta, şapka, tişört gibi küçük ama o yaş grubu için etkili olduğunu düşündüğüm çeşitli promosyon hediyelerini vermişti.

 

Aslında hem Kocaeli Eskrim Kulübü, hem de bünyesinde eskrim derslerini açan ve bu branşta derece yapan sporculara sahip Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun ortaklığında açılan bu kampın paydaşları olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önemli fonksiyonları yerine getiriyor. Şimdilik ihtiyacımız yok ama gerektiğinde bu paydaşlarımızın gerekli lojistik destek vereceğine inanıyorum.

İlginçtir, kendimiz dışında her birim olabildiğince destek verirken kendi yönetimimizdeki bazı yöneticilerin konuya olan ters bakışlarını anlayamıyorum. Şimdi küçük detayları çözümlemekle meşgulüm. Bir şekilde sıkıntıları çözecek ve doğru yönetim standartlarının uygulanmasını sağlamaya çalışacağım. Ama üzerine çok daha fazla görev düşmesi gerekirken bu faaliyetlerin yapılmasını engeller amaçlı girişimleri sürdürenlere karşı onların anladığı dille konuşma zamanı gelebilir!

 

Koskoca 652 yılı geride bırakan Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde çıkan doping rezaletini kimse anlamıyor ve açıklayamıyor. Kırkpınar’ı somut olmayan kültürel miras kapsamına alan UNESCO diğer sporlarda nasıl çalışmaların yapıldığını da izlemektedir. 3 ayı boş geçen ve bir bölümünü sporla değerlendirmek isteyenler varsa ve bu girişim Üniversiteden çıkıyorsa, buna karşılık yine aynı kurumdan olaya fren koyan insanlar varsa durum farklı şekilde değerlendirilmelidir. Merak etmeyin bu değerlendirmeyi başkalarına bırakmayacak, bizzat kendim ilgileneceğim.

 

Spor için yeni bir sayfanın açılması gerekiyor. Başkalarına bırakmadan bu işi paydaşlarla ve spor insanları ile birlikte yapmaya söz veriyorum! Spor yapmak isteyenler var, bunun ortamını yaratanlar var ama en olmaması gereken yerden garip engellemeler var! Geçin bunları, hepsinin üstesinden geliriz.

 

Devamı gelecek...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eğitim, hareketi sevmiyor!26 Ocak 2018 Saat: 17:59
Birkaç hafta önce bir araya geldiğimiz eğitim kökenli arkadaşlarla eğitimin birinci kademesi olan ilk dört yıl içindeki beden eğitimi derslerini konuştuk.
Her hoca değişikliği bir transferdir!17 Aralık 2017 Saat: 16:17
“Bu kadar sık hoca değişikliği aynı zamanda yeni bir transferdir “ diyen arkadaşlarımın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Spor bir karakter işidir8 Kasım 2017 Saat: 16:55
Sizi bugünlere getiren çalışmalarınız olabilir. Ama burada tutacak olan karakterinizdir. İşi bilmeden spora soyunmak, spor yapmak, seyirci olmak, taraftar olmak, kupa vermek o kadar kolay değildir.
Yetenek ve Antrenman31 Ekim 2017 Saat: 22:38
Sporda başarılı olmanın birçok yolu bulunur. Ama en önemlisi, o spor için yetenekli olunup olunmadığıdır.
Sporda mentoring…10 Ekim 2017 Saat: 22:38
Uzun seneler sonrasında sporcuların maçlara hazırlanmasında mentörlerin önemi ortaya çıktı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat