Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Gecekondu demokrasisi!

Devlet adam gibi arsa üretmez, belediyeler görevlerini yapamazlarsa vatandaş da gecekondu yapar, orada çarpık kentleşme olur, çağdışı koşullarda yaşar. Bu yüzden yıllarca gecekondu sorunu konuşuldu.

27 Aralık 2016 Saat: 19:38

 Hala da çözülmüş değil. Pekiyi gecekondu sadece binalarla mı sınırlı ? Tabii ki hayır!

**

Devlet; Öğretmen alırken liyakate değil de cemaate bakarsa… Üniversitelere rektör atarken liyakate değil, kendi partisine, siyasete ve cemaate sorarsa... Eğitimde birlik yasasını ( TEVHİDİ TEDRİSAT)çöpe atar, gereği gibi eğitim vermezse… Yurt yapmaz ve bu işleri bazı cemaatlere bırakır ve denetlemezse… FETÖ gibi cemaatler tertemiz dini duygularımızı kullanarak FAKİR AMA ZEKİ; Anadolu çocuklarını kandırır, onları darbeci yaparsa… Başka cemaat yurtlarında küçük çocuklarımız tecavüze uğrar, yanarak ölürlerse. bunun adı, eğitimde gecekondulaşma olur...

**

En temel görevi olan Adaleti için hakim, savcı, hazine avukatı ,adliye memuru alırken liyakata değil de kendi partisine,siyasete  ve cemaate sorarsa, HSYK.seçerken kendi partisine ,siyasete ve cemaate sorar sonra  FETÖ’den kazık yer ve ona teslim ederse, adalette gecekondulaşma olur.

**

Milli Savunma, İçişleri gibi temel konularda asker, polis, MİT elemanı alırken, kaymakam, vali ve emniyet müdürü atarken, general, amiral gibi asker terfileri yaparken referansın liyakat değil de siyaset ve cemaat olursa, terör azar, dış tehdit devasa boyutlara gelir. Milli savunmada ve milli güvenlikte gecekondulaşma başlar. Maliye, Dışişleri Bakanlıkları dahil bakanlıklara eleman alırken referansın liyakat değil de kendi partin, siyaset ve, cemaat olursa Maliye ve dış politikada gecekondulaşma başlar... Belediyelere personel alırken referansın liyakat değil de, ilçe örgütlerin ve cemaat olursa… Belediyeler cemaat yurtlarına, okullarına ve diğer yapılara özel imar düzenlemesi yapar ve imar rantını böyle dağıtırsa, belediyelerde gecekondulaşma başlar.

**

Böylece, devlet dış mihraklı gecekonducular tarafından ele geçirilir. Yabancı istihbarat güçleri ülkede cirit atmaya başlar, milli savunmadan, dış işlerine, oradan iç ve dış güvenliğine kadar devlet milli özellikte karar almaktan uzaklaşır, ülkeyi karanlığa sevk eder, darbe teşebbüsüne neden olursun. Polisin maalesef komşumuz RUS KONSOLOSUNU öldürür. Sonuçta devlet halkımıza  değil, yabancı etsisindeki cemaatlere, suni kurum ve kuruluşlara çalışmaya başlar. Bunu fark ettiğinde de FETÖ-METÖ derken çalıştıracak adam bulamazsın. Demokrasiyi rafa kaldırır, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi yönetmeyi dener, başka cemaatlere yönelir, çareyi buldum zannedersin ama nafile.

**

Gecekonduyu sadece binalarda arama, aslında 14 yıldır, devletin yönetim kadrosu gecekonduya dönmüş... Çünkü devletin ana imar planı olan kuruluş felsefesi, liyakat ve adalet  rafa kalkmış, devlet halka değil,dış güçlere,bazı cemaat ve gruplara çalışmaya başlamış,gecekondu anlayışı devlete hakim olmuş. Bu yüzden içerde de dışarıda da bizi adam yerine koymazlar ve yalnızlaşırız…

**

 Şunu da söyleyelim ; Siyasi partiler yasası demokratikleşmez,seçim barajları düşürülmez, parti üyelikleri adam gibi yapılmazsa ki öyle, siyasi partilerde de gecekondulaşma başlar, tüm toplumu kavraması gereken anayasa çalışmasını da üç beş kişi yapar. Korkarım ki bu şartlarda bu da çare olmaz. İşte en tehlikelisi de budur.

**

Gecekonduyu sadece binalarda arama, gecekondulaşma siyasette, siyasete bulaşmış ihalelerde, ticarette, siyasi partilerde, devlet yapılanmasında, arabesk demokrasimizde. Bu nedenle terör, cinayet, ölüm ülkemizi bırakmıyor. Gecekondu demokrasisinde yaşıyoruz be kardeşim, özgürlükler sonsuz, ne ala memleket!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat