Özdilek

Güncel

Silivrililer Gençlik Yürüyüşünden sonra iftarda buluştu

19 Mayıs Meydanı’nda buluşan binlerce kişi, bandolar eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla kortej oluşturarak Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü.

20 Mayıs 2019 Saat: 01:45
Silivrililer Gençlik Yürüyüşünden sonra iftarda buluştu
Silivrililer Gençlik Yürüyüşünden sonra iftarda buluştu

Silivrililer Gençlik Yürüyüşünden sonra iftarda buluştu

Silivri‘de vatandaşlar, Gençlik Yürüyüşü ve iftar programında bir araya geldi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19 Mayıs Meydanı’nda buluşan binlerce kişi, bandolar eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla kortej oluşturarak Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmalarının üzerinden tam 100 yıl geçti. Hedefimiz; daha güçlü bir Türkiye’nin inşasına yerelden genele omuz vermektir. Kurtuluş Savaşı’nın Türk gençliğine armağan edilmesi, gençliğe olan güvenin bir vesikasıdır. Cumhuriyetimiz gençlerimizin omuzlarında ileriye taşınacaktır. Bu düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Sofralarımızın bereketi daim olsun.”

Silivri Kaymakamı Ali Partal da konuşmasında şunları kaydetti:

“Bundan tam 100 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Samsun’a çıktı. Kurtuluş Savaşı’nın ilk meşalesi burada yakıldı. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Atatürk gençlerimize çağdaş, uygarlık düzeyine ulaşması için hedef gösterdi. Gençlerimiz de durmaksızın çalışmalı, bu hedefe ulaşmalıdır. Sanatta, kültürde, bilimde teknolojide devamlı ilerlemedir. Bizler de bu gençlerimize her zaman sahip çıkacağız. Onların önlerini açacağız. Ben gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı, milleti, bayrağı için şehit düşen, canlarını feda eden askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Gençlik Yürüyüşü’nün ardından Silivri Sahili’nde, Milli Mücadele’nin başlangıcının ve 19 Mayıs’ın 100. Yıl Dönümü iftar yemeği gerçekleştirildi. Sahil boyunca kurulan masalarda Silivrililer oruçlarını açtı. (AA) –

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat