Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Şiddet kaç çeşittir acaba

İllede birisini dövmekmidir şiddet, yalan, sessizlik hakaret, aldatmakta acıtır insanı bu da bir şiddettir.

23 Eylül 2021 Saat: 10:23

Duygusal şiddete uğrayan kişinin kalbinin derinliklerinde aldığı darbe,fiziksel şiddeten daha acıdır ne yazıkkı bu acının adli kurumlarda suç kabul edlmediği bu nedenlede cezasının olmadığını görürüz.

Dalgın gözlerle bakan hafif sessiz olan insanların duygusual şiddete uğradığı kesin olduğu gibi bu tür insanlarda özgüven zayıflığı olduğu bilinir. insanların genellikle nazik insanlar oldukları için kendilerini sıklıkla suçladıkları görülür.

Yaşadığımız toplumda ise aile baskısıda dediğimiz böyle şeyler kesin olarak yapmayınzı çünkü günahtır,ayıptır gibi sözlerle aile bireylerinin bu hareketleri duygusal şiddeti körüklemekten geri kalmaz.

Dışarıdan çok sevimli evine bağlı ilgili birey imajı veren bazı kişiler ise evlerinde eşine ve çocuklarını baskı ve şiddeti uygulamaktan da geri kalmazlar.

Kendinde kompklesi olan bir öğrenciyi düşünün bu şahıs karşısındaki insanlara lakap takmakta onaları küçülterek kendi kompleksini yenmeye çalışarak adete bir duygusal şiddet uygulamayı devam eder.

Duygusal şiddete uğrayan insanların korku iöinde yaşadıkları,depresyon bulgularıyla karşı karşıya kaldıkları,bu tür insanlarda aile ilişkileri bozulur,yorgunluk,uykusuzluk görüldüğü gibi öfkelerini kontrol altında tutamadıkları bir gerçektir.Ne yazıkki sosyal şiddete uğrayan kişilerin mağdur oldukaları hayata baş kaldırmaları,böylece insan onurunun bedeli olmadığınıbu onurunda şiddete teslim edilmemesi gerekir.İnsanın sağlıklı ilişki kurabileceği duygusal şiddete bulaşmadan akıl ve sevgiyle her şeyi çözebileceği kesindir.Sevgi saygının çözemeyeceği hiçbir şey yoktur.Okullarımızda 8 sınıf öğrencileri ile 12 sınıf öğrencilerinin uyum sorunlarının olduğunu unutmamak gerekir,yönetici ve öğretmenlerin bu öğrencilere rehberlik ederek duygusal ortamda zamanlarını geçirmelerini sağlamaları gerekmektedir.

Bu nedenle hergün öldürülen kadınlarımızı karşı sosyal devlet politikalarının sağlıklı yürütülmesini sağlayarak şiddetin olmadığı bir toluma uyanmak dileği ile bir yaşam diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat