Özdilek

Siyaset

Sibel Gönül’den beyanname tanıtımı

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Mimar Sibel Gönül, seçim beyannamesini ve meclis üyesi adaylarını coşku kalabalık ve destekler eşliğinde basına tanıttı.

10 Mart 2019 Saat: 23:17
Sibel Gönül’den beyanname tanıtımı
Sibel Gönül’den beyanname tanıtımı

Sibel Gönül’den beyanname tanıtımı

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Mimar Sibel Gönül, seçim beyannamesini ve meclis üyesi adaylarını coşku kalabalık ve destekler eşliğinde basına tanıttı.

Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Mimar Sibel Gönül, seçim beyannamesini ve meclis üyesi adaylarının tanıtımını yaptı. Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım programı, coşkulu kalabalığa ve destek tezahüratlarına sahne oldu. İzmit’e hizmet etmek için çıktığı yolda hazırladığı projeleri tek tek anlatan Başkan adayı Gönül, “Sizlerin de desteği ile İzmit’te tarihin not düşeceği şekilde bir destan yazmak istiyoruz” dedi.

 

Yoğun katılım Başkan Adayı Gönül’ün, İzmit’i ‘2023 vizyonuna taşıyacak olan projelerini açıkladığı programa AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Kantar, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, MHP İzmit  İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Urgancı, AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İzmit İlçe eski Başkanları Ali Korkmaz, Hasan Ayaz, il yöneticileri, ilçe yöneticiler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Gururla Sibel kardeşimize teslim edeceğiz Yeni nesil belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin, gönül belediyeciliğinin yıllar öncesinde en büyük örneği olan bir liderimiz var” diyerek konuşmasına başlayan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bu çizgi 10 yılımı tamamladığım belediye başkanlığımın ilham çizgisi olmuştur. Hakka, hukuka, adalete, herkese hizmete temel olan belediyecilik anlayışıydı. Çok şükür 10 yıl içinde bize gönül veren İzmitlilerin başını öne eğdirmedik. Parayı ve zamanı iyi kullanmaya çalıştık. Hiçbir zaman bir yanlışımız olmadı. Şimdi aynı çizgiyi daha da yukarıya çıkaracak bir dönem gelecek. Gücümüz gençler, gücümüz kadınlarımız, gücümüz teşkilatlarımız. Allah’ın izni ile 1 Nisan’da belediyemizi Sibel kardeşimize gururla ve gözümüz arkada kalmadan teslim edeceğiz. Önümüzdeki beş yılımızda hem Kocaeli’de hem de İzmit’te yeni bir hizmet destanı olacaktır” diye konuştu.

Maşallah, İzmit’te iş bitmiş Doğan’ın ardından konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İzmit’te iş bitmiş maşallah. Belediye işi Gönül işi, İzmit’te Sibel Gönül Hanımefendi’nin işidir. İzmit’te Sibel Gönül Hanımefendi ile beraber çalışmak için ikimize birlikte destek olmanızı istiyorum. Açıklanacak projelerin her birinin altında benim de imzam vardır. Son dakikaya kadar var gücümüz ile çalışmak gerekir. 31 Mart’a kadar kapı kapı, sokak sokak çalışmanızı istiyoruz. Sizlere söz veriyoruz, boynunuzu bükmeyeceğiz” dedi.

Ülkücüler sibel hanım’ı başkan yapacaktır Büyükakın’ın ardından konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Böyle bir görüntü seçimler için çok önemli görüntü. İnanın bana cumhur ittifakının önünde hiç kimse duramayacak. Ben inandığını söyleyen il başkanıyım. Liderini anlayan bir siyasetçiyim. Seçimde cumhur ittifakı adaylarını başkan yapan diyen bir liderin il başkanıyım. Ne yaparlarsa yapsınlar, masum değiller. Zillet ittifakı çerçevesinde bir araya gelenler, içlerine HDP kaçmış bir zihniyet inanın masum değildir. Ülkücü hareket sandıkta gidecek ve lideri Devlet Bahçeli’nin ve cumhurbaşkanımızın boynunu bükmeyecektir. 31 Mart’ta Sibel Hanım’ı İzmit Belediye Başkanı yapacaktır” şeklinde konuştu.

Ben değil biz diyenlerin ittifakıdır Yılmaz’ın ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “31 Mart akşamı Allah’ın izni ile Kocaeli’mizde Tahir Büyükakın, İzmit’imiz de ise yeni başkanımız Sibel Gönül ablamız olacaktır. Bizler cumhur ittifakı olarak koltuk kavgası yapmıyoruz. Bu ittifak, ben değil biz diyenlerin ittifakıdır. 31 Mart’a kadar bıkmadan, gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlerin bir sorumluluğu var. Bizler Kocaeli teşkilatları olarak cumhurbaşkanımıza güç ve enerji vermeliyiz” dedi.

İzmit’i iyi tanıyoruz

AK Parti olarak belediyecilik en mahir olduğumuz konulardan biridir çünkü bizim hocamız, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. 31 Mart seçimlerinde milletimizin karşısına, aşığı olduğumuz bu kent için 'Memleket işi gönül işi' diyerek çıkıyoruz. İzmit'i iyi tanıyoruz. Nasıl ki evladınızın veya bir sevdiğinizin gözlerine baktığınızda, ihtiyacını, beklentisini ve ne demek istediğini anlıyorsanız, biz de bu şehre baktığımızda ne demek istediğini anlıyor, ne yapılması gerektiğini biliyoruz. İnsanlar şehirler kurar, köprüler yapar. Ama asıl olan gönüllere girmek, gönüllere köprüler kurmaktır. Bunu başaramadığımız sürece makamlarımızın ve yaptıklarımızın bir kıymeti yoktur.

 

Hedefimiz durmadan, yorulmadan çalışmaktır

Bazen bir yetimin başını okşamak, bir mazlumun gözyaşını silmek size bunca hengâmenin arasında insan olduğunuzu hatırlatır. İşte o zaman gönülden gönüle köprüler kurulur. Bir gencin geleceğine el uzatırsınız, bir gönüle girerseniz, bir yaşlının yalnızlığını giderirsiniz, bir gönüle girerseniz, bir çocuğun hayallerini gerçekleştirirsiniz, bir gönüle girerseniz. İşte o zaman bir gönül gelir, bin gönül olur. Bir şehri emanet almak, ancak gönüllere girerek olur. Bu yaklaşımla, bu emaneti korumayı ve geliştirmeyi esas alan, hizmeti 24 saate, 7 güne yayan, herkesin derdine derman olmak için çırpınan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. İzmit'i mazisiyle barışık ve geleceği kucaklayacak hizmetlerle donatacak, İzmit'te hizmet yarışında yeni rekorlar kıracağız. Hedefimiz, amacımız, hayallerimiz İzmit'i, herkesin yaşamaktan keyif aldığı marka bir şehir haline getirmek için durmadan yorulmadan çalışmaktır. Çünkü biz İzmit'e gönülden bağlıyız” ifadelerini kullandı.

 

 

SİBEL GÖNÜL’ÜN BEYANNAMESİNDE YER ALAN PROJELER:

 

MEHMET ALİ PAŞA – YENİŞEHİR KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAY HATTI

Mehmet Ali Paşa-Yenişehir ile Kocaeli Şehir Hastanesi arasında gidiş geliş 6,1 kilometre uzunluğunda tramvay hattı yapılacak. Şehir Hastanesi istikametinde olması beklenen günlük 50 bin yolcu için güvenli ve konforlu bir seçenek olacak.

YAHYA KAPTAN - ALiKAHYA KOCAELi STADYUMU TRAMVAY HATTI

Yahya Kaptan’dan başlayarak Alikahya’da bulunan Kocaeli stadyumu arasında tramvay hattı kurulacak. Hattın uzunluğu gidiş geliş 11,4 kilometre olacak Hem Alikahya bölgesinde yaşayan hem de Kocaeli Stadyumu’na erişmek isteyen vatandaşlarımız raylı sistem konforundan yararlanacak.

SEKAPARK – PLAJYOLU KURUÇEŞME TRAMVAY HATTI

Sekapark – Plajyolu – Kuruçeşme arasında çalışacak tramvay hattı yatırımı tamamlanacak. Hattın uzunluğu gidiş geliş 5 kilometre olacak. Kuruçeşme ve Plajyolu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız da raylı sisteme kavuşacak.

iZMiT METRO iLE TANISACAK

31 kilometre uzunluk ve 24 istasyondan oluşan metro yatırımı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Metro’nun çalışmaya başlamasıyla önemli sayıda araç trafikten çekilecek, trafik rahatlayacak.

ŞEHİR HASTANESİ – ÜNİVERSİTE TEM BAĞLANTILI KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak olan kavşağın, yan yol bağlantıları ile hem TEM Otoyolu’ndan hem de Kandıra Yolu üzerinden Şehir Hastanesi’ne kesintisiz bağlantı sağlanacak. TEM Otoyolu üzerine yapılacak olan kavşak aynı zamanda Kocaeli Üniversitesine ve bölgeye erişimi kolaylaştıracak, şehir merkezindeki trafik yükünü azaltacak.

YENİ STADYUM BAĞLANTI YOLLARI VE KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı iş birliği ile TEM’den ve D-100 üzerinden Kocaeli Stadyumu’na Erişim için kavşak ve yol bağlantıları yapılacak. Kocaeli Şehir Stadı’na erişim alternatifleri arttırılacak, şehir trafiği rahatlatılacak.

KURUÇEŞME KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı Kara Yolları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile D-100 üzerindeki gidiş ve geliş yönündeki virajlar yeni düzenleme ile kaldırılacak ve trafik daha güvenli hale getirilecek. Tem Otoyolu üzerinde bulunan Kuruçeşme gişeleri düzenlenecek.

KUZEY MARMARA OTOYOLU ÇAKIRKÖY KAVŞAĞI

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Kuzey Marmara Otoyolu’nun şehir bağlantısı yapılacak. Transit geçişlerin oluşturduğu trafik yoğunluğu azaltılarak güvenli ve kolay ulaşım sağlanacak.

GÜRÜLTÜSÜZ YOL PROJELERi

Bakanlık onaylı gürültü eylem planına uygun olarak TEM otoyolu çevresi düzenlenecek. Proje kapsamında TEM otoyolu çevresine gürültü paneli yapılacak. Transit ulaşımdan kaynaklanan gürültü kirliliği en az seviyeye indirilecek.

YAYA KÖPRÜLERİ VE ÜST GEÇİTLER

Vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın güvenli bir şekilde erişimi sağlamak için ihtiyaç duyulan yerlere üst geçitler yapılacak.

MiLLET BAHÇESi

240 bin metrekare büyüklüğündeki İzmit Fuar Alanını Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa, Millet Bahçesi konseptine uygun olarak düzenlenecek. İçerisinde sosyal, kültürel, eğlence, spor gibi çok sayıda aktivite alanlarının olduğu millet bahçesi yapılacak.

SEKA KÜLTÜR HAVZASI

SEKA Kağıt Fabrikası’nın bulunduğu alan Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte kültür, sanat, spor gibi çok sayıda organizasyonun yapılabildiği bir merkez haline gelecek. Kent gelişimi ile ilgili kültür, sanat, spor, ekonomi, eğitim, istihdam, çevre ve benzer bütün konularla ilgili strateji ve politikalar bu havzada geliştirilerek şehre yayılacak.

TEMALI PARKLAR

Pişmaniye, su, şairler parkı, gibi temalı parklarımız ile İzmit’imiz yeni sosyal aktivite alanlarına kavuşacak. Yapılacak yeni parklarla İzmit daha yeşil bir görünüme kavuşacak ve kişi başına düşen yeşil alan miktarı artacak.

MESiRE ALANLARI

ALİKAHYA MESİRE ALANI: Yürüyüş yolları, piknik alanları, macera parkı gibi aktivite alanlarından oluşan Akarca Mahallesi’nde mesire alanı hizmete açılacak.

CEPHANELİK 3. ETAP PARK VE MESİRE ALANI: İçerisinde eğlence ve dinlenme alanlarının bulunacağı park ve mesire alanı yapılacak.

DOĞA KOKUSU VE RENKLERi CADDELERiMiZDE

Cadde ve sokaklarımızda hoş kokulu çiçekler ekilecek. Çiçekler görsel güzellikleriyle eski İzmit’i yaşatacak. Ağaçlandırma çalışmaları arttırılarak devam ettirilecek.

 

 

SIFIR ATIK

Atık yönetimi ve geri dönüşümde yeni bir dönem başlayacak. Sıfır Atık Projesi etkin olarak uygulanacak. Toplanan atıkların ayrıştırılması ile geri kazanım arttırılacak. Bertaraf edilmesi gereken atıkların, doğaya zarar vermeden yok edilmesi sağlanacak.

AKILLI ŞEHiR KATILIMCI BELEDiYECiLiK

İmar yönetimiyle ilgili bütün sistemler akıllı teknolojilerle donatılarak, vatandaşın bilgi erişim ve katılımına açılacak. Akıllı teknolojiler, imar yönetiminden ısı yalıtımı ve aydınlatmaya kadar geniş bir yelpazede kullanılacak. Akıllı kent teknolojileri ile yönetime katılım araçları geliştirilecek. Ulaşımdan çevreye, kültür sanattan engelli hizmetlerine şehre arz edilen her hizmet, akıllı teknolojilerle daha etkin ve verimli hale getirilecek. Talep ve şikayetlerinize çözüm üretecek, 7-24 ulaşabileceğiniz bir birim oluşturulacak.

ESTETiK VE YATAY YAPILAŞMA

Yapısal ömrünü tamamlamış binalar, şehircilik ilkelerine ve deprem yönetmeliklerine uygun olarak yeniden inşa edilecek. Mevcut çarpık yapılaşma vatandaşlarımızın rızası alınarak yapılaşma yenilenecek. Şehircilik uygulamalarında yatay mimari esas alınacak. İzmit’in karakterini yansıtan mimari mekan düzenlemeleri yapılacak. İzmit’te halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal ve kültürel donatılarla, şehircilik uygulamaları yapılacak. Kent estetiği çalışmalarında Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği halinde olunacak. Üniversite öğrencilerimizin kente dair tasarım ve çalışmaları değerlendirilecek.

KENT MEYDANLARI

Milli İrade Meydanı Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte, şehir dokusu ve ihtiyaçlarına uygun bir meydan haline getirilecek. Eski Balık Pazarı bölgesinde vatandaşlarımızın daha yoğun kullanabileceği, kültürel ve sosyal yaşamının parçası olacak bir meydan yapılacak. Mahallelerimizde şehir dokusu ve ihtiyaçlarına uygun meydanlar yapılacak.

YÜRÜYÜŞ YOLU

Yürüyüş yolu yenilenerek estetik bir görünüme kavuşturulacak ve daha kullanışlı bir hale getirilecek. Mevcut yürüyüş yollarımıza farklı noktalarda yenileri eklenerek, vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam koşulları desteklenecek.

FETHiYE CADDESi

Fethiye Caddesi yeni bir görünüme kavuşturularak, daha kullanışlı ve modern hale getirilecek. Esnaf ve halkımızın talepleri göz önünde bulundurularak, İzmit’in sembol caddeleri yeni dokunuşlarla daha estetik hale getirilecek.

YERALTI VE YERÜSTÜ OTOPARKLAR

Kentin ihtiyacını karşılayacak nitelikte, katlı ve asansörlü son teknolojinin kullanılacağı yer altı ve yer üstü otoparklar inşa edilecek.

 

KAPALI PAZAR ALANLARI

Mahallelerimizde uygun alanlarda vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları düşünülerek, kent kimliğimize uygun, yeni kapalı pazarlar yapılacak. Kapalı pazarlar vatandaşımız ve pazar esnafımızın taleplerine göre dizayn edilecek.

KÖYLÜ PAZARI

İçerisinde her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği, 4 mevsim kullanıma uygun ve organik ürünlerin satılacağı köylü pazarı inşa edilecek. Öncelikli olarak Kandıra Yolu üzerinde kurulacak olan Pazar alanı ihtiyaca ve talebe göre yaygınlaştırılacak. Servisle halkımızın pazara ulaşımı sağlanacak.

ANIT YAPIMI

Birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan ay yıldızlı bayrağımızı simgeleyen anıt yapılacak.

KURUÇEŞME SAHiL

Kuruçeşme sahili düzenlenerek halkımızın kullanımına sunulacak. Sahile oyun parkı, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu kazandırılacak.

MAHALLE VE KÖY KONAKLARI

Muhtarlık, kurs alanları, çok amaçlı salon, spor salonu ve sağlık biriminden oluşan mahalle ve köy konaklarının sayısı arttırılacak.

HOBi BAHÇELERi

Stresli şehir hayatı içerisinde vatandaşlarımızın kendi ürünlerini yetiştirebileceği hobi bahçeleri hizmete açılacak. Vatandaşlarımıza toprakla bütünleşerek aileleriyle birlikte vakit geçireceği bahçeler oluşturulacak.

TARIMSAL UYGULAMA MERKEZi

Modern çiftçilik ve seracılık eğitimlerinin verileceği bir merkez kurulacak. Nüfus yoğunluğunun bulunduğu şehir merkezimizde binalarda üretimi yapılacak ürünler için tarımsal ürün yetiştirme tekniklerinin kullanılması desteklenecek.

KÖYLERE SPOR ALANLARI

Köylerimizin uygun noktalarına, halkımızın faydalanabileceği spor aletleriyle donatılmış alanlar oluşturulacak. Köylülerimizin faydalanabileceği çok amaçlı spor sahaları yapılacak.

İLGi ALANLARI TESPiT MERKEZi

Konularında uzman eğitimciler tarafından yapılacak testler ile çocuklarımızın ilgi alanları belirlenecek. Çocukların ilgi alanına göre uygulanması gereken eğitim yöntemleri ile ilgili gerekli yönlendirmeler yapılacak.

 

 

OLiMPiK YÜZME HAVUZU

Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile İzmit’e olimpik yüzme havuzu kazandırılacak. Havuz aynı zamanda olimpiyat hazırlık merkezinin su sporları müsabaka alanı olacak.

OLiMPiYAT HAZIRLIK MERKEZi

İzmit Cephanelik Alanı’na Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile olimpiyat hazırlık merkezi kurulacak. Olimpiyatlarda ülkemiz için yarışacak sporcularımız bu merkezde eğitim alacak, kamp yapacak ve olimpiyat oyunlarına hazırlanacak.

YAŞAM iÇiN SPOR

Anne şehir uygulamalarının kapsamı geliştirilecek. Kadınlara özel spor merkezleri kurulacak. Spor aletlerinin ve çevre düzenlemelerinin olduğu parkların sayısı arttırılacak.

JiMNASTiK OKULU

Okul öncesi çocuklarımızın için jimnastik kursları açılacak. Çocukların, uzman eğitimciler gözetiminde bedensel gelişmelerine destek olunacak.

SPOR SALONLARI

İlçemizde yapılacak olan spor salonları ile gençlerimizin gelişimlerine yatırım yapılacak. Uygun olan okullarımıza spor salonları kazandırılacak.

AMATÖR SPOR KULÜPLERiNE DESTEK

Amatör spor kulüplerine ihtiyaçları doğrultusunda düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte malzeme yardımları yapılacak. Gençlerin ve çocukların amatör sporlarla ilgilenmesi teşvik edilecek. İzmit’teki lisanslı sporcuların sayısının artması için özel bir program uygulanacak. Uluslararası müsabakalarda derece alabilecek nitelikte sporcuların yetiştirilmesi için gerekli altyapı oluşturulacak.

ŞEHiR KÜTÜPHANESi VE OKUMA MEYDANI

Şehrimizin sahip olduğu önemli bir tarihi yapı olan Gazi Lisesi, kent kütüphanesine dönüştürülecek. Gazi Lisesi’nin bahçesi okuma meydanı olarak düzenlenecek.

SANAT GALERiSi

İçerisinde çeşitli sergilerin gerçekleştirilebileceği, müzayede etkinliklerinin düzenlenebileceği ve sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği sanat galerisi hizmete açılacak. Sanat galerisinde sanatsal kurslar düzenlenecek.

SANATSAL ETKiNLiKLER

Kentimizdeki sanatçılar desteklenerek İzmit bir sanat şehri haline getirilecek. Kentimizin değerine katkı sunacak kültür sanat faaliyetleri özellikle desteklenecek. Gençlerimizin ilgi duyduğu duvar boyama görsel sanat uygulama alanları belirlenerek duvar boyama sanatçılarının kullanımına sunulacak.

 

KÜLTÜR ETKiNLiKLERi

Gençlerimizin talepleri doğrultusunda yıl içerisinde konserler düzenlenecek. İlçemizde halkımızın istek ve talepleri göz önüne alınarak düzenli olarak kültür sanat etkinlikleri tertip edilecek. Millet bahçelerimizde ve mahallelerimizde uygun alanlarda tüm halkımıza hitap eden açık hava sinemaları oluşturulacak. Uluslararası Fuar Merkezi ve Uluslararası Kongre Merkezi etkin kullanılarak, ulusal ve uluslararası etkinliklerin daha sık düzenlenmesini sağlanacak.

BiSiKLETLi YASAM

Mevcut bisiklet yolları iyileştirilecek ve yeni bisiklet yolları yapılacak. Sağlıklı yaşam ve temiz çevre için bisikletle ulaşım desteklenecek, KOBİS yaygınlaştırılacak. Toplu taşıma alanlarına bisiklet istasyonları kurulacak. Gençlerin ve çocukların bisikleti sevmeleri sağlanacak, bisiklet kullanımı yaygınlaştırılacak.

ELEKTRiKLi BiSiKLETLER

Şehir içi trafiğini azaltmak için elektrikli bisiklet istasyonları kurulacak ve yaygınlaştırılacak. Doğa dostu olan bisikletlerle sadece kısa mesafelerde değil, uzun mesafelerde de ulaşım imkanı sağlanacak.

ELEKTRiKLi TiCARi TAKSiLER

Doğaya saygılı, sıfır emisyon, yeni nesil ticari taksiler şehir içinde kullanıma sunulacak. Yenilenebilir enerji ile petrole olan bağımlılık azalacak.

ÇOCUK KÜTÜPHANELERi

Çocuklarımızın ihtiyaçlarının düşünüldüğü çocuk kütüphaneleri açılacak. Kütüphanelerimizde çocuklarımız aileleri ile birlikte ilgi alanlarına göre seçtikleri kitapları okuyabilecek, istedikleri kadar vakit geçirebilecek. Bu kütüphanede çocuklarımıza itfaiye, polis ve zabıta gibi çeşitli görevliler tarafından uygulamalı eğitimler verilecek. Örneğin küçük çocuklar çıkabilecek bir yangın esnasında itfaiyeyi aramaları gerektiğini bilecek.

OYUN EVİ

Kent merkezimizde, simge caddelerimizde ve uygun mahallelerde çocuklarımız için saatlik oyun evleri kurulacak. Çocuklar alanlarında uzman eğitimcilerin gözetiminde eğlenceli vakit geçirip sosyalleşirken, ebeveynler de kısa süreli ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

YAŞLI SOSYAL YAŞAM MERKEZi

Yaşamını evde ailesi, akrabaları veya yalnız sürdüren sağlıklı yaşlılar ile demans, alzheimer gibi hastalığı olan yaşlıların yaşam ortamlarını iyileştirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için yaşlı sosyal yaşam merkezi kurulacak. Kurulacak merkezde yaşlılarımızın konaklama olmadan gündüz bakım, eğitim ve sosyal ihtiyaçları karşılanacak.

 

 

ENGELSiZ SEHiR

Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için, fiziki şartların zor olduğu alanlarda engelli merdiven asansörleri kurulacak. Engelsiz yaşam merkezi hayata geçirilecek ve merkezden bütün engelli vatandaşlarımız faydalanabilecek. Engelli ailelerine manevi, psikolojik ve eğitsel hizmetlerle destek sunulacak.

ENGELLi KOORDiNASYON BiRiMi

Engelli koordinasyon birimi oluşturulacak. Birimde içerisinde engelli ailelerine psikolojik destek verilecek. Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm üretilecek veya ilgili kuruma yönlendirilecek. Engelli nakil aracı ile engellilerin ulaşımı kolaylaştırılacak. Görme ve işitme engelliler için çağrı merkezi oluşturulacak.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MERKEZi

Bağımlı olan ya da bağımlılık yapan madde kullanan hemşerilerimizin bu zararlı alışkanlıklardan kurtulması ve tekrar toplumsal hayata kazandırılması amacıyla psikolojik ve sosyal desteğin verildiği bağımlılıkla mücadele merkezi kurulacak.

GiRiŞiM MERKEZi

İş fikri olan gençlere ve kadınlara kendi işlerini kuruncaya kadar, lojistik ve eğitim desteğinin verileceği girişim merkezleri kurulacak. Kentimizdeki girişimcilik bilincinin geliştirilmesi ve girişimcilerin ülkemiz adına küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunulacak. Avrupa Birliği’nin hibe ve teşvik konularıyla proje yazma eğitimleri düzenlenecek. Programlara yönlendirme ve başvuru desteği sağlanacak.

RESTORASYONLAR

Bağçeşme dış surları, Gültepe Nekropol Alanı, Tarihi Defterdarlık Binası gibi tarihi yapılar ilgili kurumlarla iş birliği halinde, restore edilerek turizme kazandırılacak. Kentimizin sahip olduğu tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak tarih turizminin gelişimine katkı sağlanacak.

 MECLİS ÜYELERİ ADAYLARI

KONTENJAN

MECLİS ÜYELİĞİ ADAY LİSTESİ

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat