Özdilek

Siyaset

“Sevr Barışına karşı Mavi Vatanı savunacağız”

Türkiye’nin Mavi Vatan mücadelesini “çatışmacı söylem, tehlikeli tırmanış” ilan eden ve sözde “barış” çağrılarıyla bozgunculuk yapan kadın girişimlerine Vatan Partisi Öncü Kadın yanıt verdi

19 Eylül 2020 Saat: 17:41
“Sevr Barışına karşı Mavi Vatanı savunacağız”
“Sevr Barışına karşı Mavi Vatanı savunacağız”

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, “Ayşe Kulin, Müjde Ar, Buket Uzuner, Ece Temelkuran, Füsun Demirel, Zeynep Oral gibi sanatçı, yazar ve gazeteciler ile CHP ve HDP’li kadın siyasetçilerin de imzacı olduğu bu girişimlere karşı açıklama yaptı. Ayvalı, “Türkiye ve Yunanistanlı Kadınların Barış Çağrısı” ve “Barış İçin Kadın Girişimi” adlarıyla yapılan çağrıların Mavi Vatanımızda barışı değil teslimiyeti savunduğunu belirtti: “Türkiye’yi denizlerden koparacak bir barış olsa olsa ABD-İsrail barışı olur. Savaşı önleyecek etkenler, en başta devletimizin kararlılığıdır ve milletimizi seferber etme yeteneğidir, silahlı kuvvetlerimizin üstün savaş gücüdür. Barışsever Türk kadınlarının öncelikli görevi Mavi Vatan’ı koruma ve iç cephede bozgunculuğu önleme mevziinde konumlanmaktır” dedi.

Vatan Partisi Öncü Kadın, aralarında bazı sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ile CHP ve HDP’li siyasetçilerin de bulunduğu kadın girişimlerinin Mavi Vatan savunması karşıtı imza kampanyasına tepki gösterdi. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, “Çatışma değil barış istiyoruz” söylemleriyle başlatılan sözde barış yanlısı, bozguncu kampanyaya şu sözlerle yanıt verdi: “Ülkemiz Mavi Vatanımıza yönelik emperyalist tehdidi alt etme mücadelesi verirken, kararlılığımızı ve milli birliğimizi zaafa uğratacak bildiriler yayınlanmakta, “barış” perdeli teslimiyet çağrıları yapılmaktadır”

MAVİ VATAN MÜCADELESİ “ÇATIŞMACILIK” OLARAK TANIMLANIYOR

Türkiye ve Yunanistanlı Kadınların Barış Çağrısı başlığıyla womencallforpeace.net internet sitesi üzerinden bir bildiri metni imzaya açılarak ‘Biz Türkiyeli ve Yunanistanlı kadınlar, Doğu Akdeniz’de her geçen gün artan gerilimi endişe ile takip ediyoruz.  Çatışmacı söylemler ile yükseltilen gerginlik, her iki tarafın da bölgede askeri varlıklarını arttırması sıcak çatışma riskini arttırıyor… Biz kadınlar bu tehlikeli tırmanışa dur diyoruz. Yunanistan ve Türkiye’nin anlaşmazlıklarını barışçıl ve özenli bir diplomasi ile uluslararası hukuk ve hakkaniyet çerçevesinde ve gerekirse uluslararası kurumlardan gözlemciler ile çözebileceklerine inanıyoruz. Yunanistan ve Türkiye toplumlarının barış içinde, yan yana yaşaması bütün yeraltı kaynaklardan daha  değerlidir’ denilmiştir”

TÜRKİYE’YE BATI PENCERESİNDEN BAKAN SÖZDE AYDINLAR

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki haklı davasından tek kelime bile bahsedilmeyen bildirideki barışın Sevr Barışı olduğu anlaşılmaktadır. 1593 imzacının içinde Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Ece Temelkuran, Evrim Kepenek, Füsun Demirel, Hülya Gülbahar, Mehveş Evin, Melda Onur, Müjde Ar, Nesrin Nas, Pınar Kür, Serenay Sarıkaya, Türkan Elçi gibi yazar, oyuncu, gazeteci, akademisyen, “aktivistlerin” yanı sıra Zeynep Altıok Akatlı, Binnaz Toprak, Filiz Kerestecioğlu, Hüda Kaya, Oya Ersoy, Sena Kaleli gibi eski ya da mevcut HDP ve CHP milletvekilleri yer almaktadır. Bu bildiri, Türkiye’ye Ankara’dan değil Washington’dan, Paris’ten, Atina’dan bakanların bildirisidir.

”ŞİDDETSİZ ÇÖZÜM” DİYEN ORAL’IN BOZGUNCULUĞU!

Ayvalı, Mavi Vatan mücadelesine karşı diğer kampanyanın yürütücüsü Zeynep Oral’ın kışkırtıcı ve yıkıcı sözlerini de aktardı:“Diğer yandan, Türkiye’de Zeynep Oral önderliğinde gelişen bir iletişim ağı olan Barış İçin Kadın Girişimi’nin imzasıyla Şiddetsiz Çözüm Çağrısı başlıklı benzer bir bildiri yayınlanarak Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden endişe duyulduğu belirtilmiştir. Şiddetsiz Çözüm Çağrısı metninde, ‘Akdeniz’deki hidrokarbon gazının bir zerresi için çocuğunun yaşamını fedaya hazır tek bir kadın bile var mıdır? Hiç sanmıyoruz… Bu arada, tüm gezegeni tehdit eden iklim değişikliğinin ana sebebi olduğu bilim insanlarınca kanıtlanan fosil yakıtlar için bu kavgayı ironik bulduğumuzu belirtmeliyiz. Hükümetlerimizi enerjilerini bu tür yakıtların tüketimini azaltarak, yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmaya yönlendirmeye çağırıyoruz’ ifadeleri yer almıştır”

“BARIŞ DEĞİL TESLİMİYET İSTİYORLAR”

Denizlerimizdeki haklı direnişimizin söz konusu çağrılarla zayıflatılmak istendiğini belirten Ayvalı şöyle devam etti: “Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye emperyalist Batı destekli Yunanistan ve GKRY üzerinden yönelen tehdidi görmezden gelen, denizler üzerindeki hak ve menfaatlerimizi önemsemeyen bu bildiriler Mavi Vatanı savunma mücadelemizi değersizleştirmeye yöneliktir. Mavi Vatan, vatanımızın ayrılmaz parçasıdır ve ne pahasına olursa olsun savunulacaktır. Bu kararlılığın dosta düşmana ilan edilmediği çağrılar içi boş barış çağrıları olmanın ötesinde ABD planlarına hizmet etmektedir. Türkiye’yi denizlerden koparacak bir barış olsa olsa ABD-İsrail barışı olur. Ve onun gerçek adı teslimiyettir”

“SAVAŞI KUVVET ÖNLER”

Ayvalı gerçek anlamda barış için Türkiye’nin caydırıcı gücünün belirleyici olduğunu vurguladı: “Doğu Akdeniz’deki meydan okumaların ve hesaplaşmaların sonucunu kuvvet belirleyecektir. Türkiye, hukuk düzleminde haklıdır. Ne var ki bu haklı konum ancak ve ancak kuvvet sayesinde hayata geçer. Savaşın önlenmesi de ancak kuvvetle mümkündür. Savaşı önleyecek etkenler, en başta devletimizin kararlılığıdır ve milletimizi seferber etme yeteneğidir, silahlı kuvvetlerimizin üstün savaş gücüdür, milletimiz ile devletimiz arasındaki birliktir ve komşularımızdan Asya’nın derinliklerine kadar uzanan ittifak birikimimizin ortak çıkarlar temelinde devreye sokulmasıdır. Barışsever Türk kadınlarının öncelikli görevi Mavi Vatan’ı koruma ve iç cephede bozgunculuğu önleme mevziinde konumlanmaktır. Barışsever Yunan kadınlarından beklenen ise, Yunan hükümetinin emperyalist oyunlara alet olmamasını talep etmeleridir. Türkiye kavga istememektedir, diyaloga açıktır ancak uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının gasp edilmesine asla göz yummayacaktır. Güvenliği ve refahı için mücadelesinde haklıdır”

EMPERYALİZMİN KATLİAMLARINA SESSİZ KALMAK

”Türkiye’nin egemenlik alanlarındaki enerji kaynaklarına sahip çıkmasını hafife alanlar okyanus ötesinden gelerek bölgemizde petrol arayanlara, Batı Asya’nın yeraltı kaynakları için milyonlarca insanı katledenlere sessiz kalmayı tercih etmektedir. Emperyalizmden bihaber olanlar, doğal kaynaklarımızın kullanımı neticesinde artacak zenginliğin kadınları geliştireceğinden de mi bihaberdir?”

“MAVİ VATAN, VATANDIR”

Ayvalı, Kurtuluş Savaşımızdaki Türk kadının kahramanlığını hatırlatarak, kadınlarımızın vatanlarına sahip çıkmakta tereddüt etmediğini ifade etti: “Mavi Vatan geleceğimizdir. Türk kadını nasıl ki yüz yıl önce emperyalizme karşı kurtuluş savaşının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en ön cephesinde kahramanca yer alıp barışı tesis ettiyse bugün de aynısını yapacak, geleceğine sahip çıkacaktır. İmzaya açılan bildiri metinlerinin, istikbali Türk milletinin istikbaline dâhil olan Türk kadınının Mavi Vatan’ı koruma kararlılığını yansıtmadığını ve kabul edilemez olduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz. Barış sözcüğünün büyüsüne kapılarak vatansız girişimlerin parçası haline gelen yurttaşlarımızı ise bu platformları terk etmeye davet ediyoruz. “‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sloganını dünyaya armağan eden büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız ders; vatanını savunma iradesi göstermeyenin barışı sağlayamayacağıdır. Türkiyeli kadınlar değil Türk kadınları olarak Mavi Vatanı canımız pahasına savunacağız”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat