Özdilek
Mecit Ünal
Mecit Ünal

Serdar Kaman seçimi nasıl kazanır?

Serdar Kaman seçimi nasıl kazanır? Her iki adayı kantara çektiğimizde, Kocaeli genelinde tanınmışlıklarına baktığımızda, Kaman bir adım önde gidiyor.

4 Mart 2019 Saat: 11:50

Serdar Kaman seçimi nasıl kazanır?

Her iki adayı kantara çektiğimizde, Kocaeli genelinde tanınmışlıklarına baktığımızda, Kaman bir adım önde gidiyor. Ekonomik krizin altında ezilen seçmenin eskisi gibi “çalıyorlar ama yol yapıyorlar” demeyeceği görülüyor.

yorum/haber…

Serdar Kaman seçimi nasıl kazanır?

Yerel seçime 27 gün kaldı. Yaklaşık oy kullanacak vatandaşların, yaklaşık yüzde sekseninin nereye oy vereceği belli. Yapılan anketlere baktığımızda, Erdoğan’ın kullandığı ayrıştırıcı dil, safları netleştirmiş gözüküyor. Netleşme, millet ittifakı kanadında yüzde elli oranında çakılmış kalmış. İktidar ittifakında ise yüzde otuz civarında konsolide edilebilen bir oran var. Toplumda karşılık bulmayan ayrıştırıcı dil, yaklaşık yüzde yirmilik bir kafa karışıklığı yaratmış ve bütün çaba da buna yönelik.

Kocaeli seçmeninde de kafa karışıklığı çok fazla. Yada kararını netleştirememiş seçmenler diyelim… Bu ortamın yaratıcısı AKP’nin söz ve karar sahibi olan iradesidir. Bu irade gerekçe göstermeden 13 belediye başkanının 12’sini değiştirdi. Bu güne kadar oy verenler, olanları şaşkınlık içinde izledi. Kararsızlık içinde bekliyorlar.

AKP, Büyükşehir’e Bilecik valisini aday gösterdi. Millet ittifakı ise İyi Partinin Kocaeli il başkanı Dr. Serdar Kaman’ı aday gösterdi.

Her iki adayı kantara çektiğimizde, Kocaeli genelinde tanınmışlıklarına baktığımızda, Kaman bir adım önde gidiyor. Ekonomik krizin altında ezilen seçmenin eskisi gibi “çalıyorlar ama yol yapıyorlar” demeyeceği görülüyor.

Daha önce yazımda söylediğim gibi, Serdar Kaman’a ilk hatırlatacağım alan yine örgüt olacaktır. Serdar bey, seçimleri örgütler kazanır ve bireyler katkı verir.

Taşın altında eli bulunan Kaman olduğuna göre, yapacağı ilk iş bütün ilçe örgütleriyle acil toplantı yapmak olmalı.

Toplantıda son 15 güne damga vuracak ziyaretçi ekiplerinin hazırlanmasını istemeli. İlçeler, mahalle ve sokak temsilcileriyle seçmen listesi analizini tamamlayarak, hedef kitle belirlemesini sağlamalı. Hedef kitle üzerinde yapılacak çalışması son 15 günün meselesidir. Bu bir örgütlenme çalışmasının sadece bir koludur. Ancak kalan süre de sadece bunun yapılmasının gerekliliğini gösteriyor.

Bir defa bilinmesi gereken durumu doğru okumak gerek. İster Millet ittifakının ister İyi Partinin adaylarına ve büyükşehir’e aynı oy’un çıkabileceğini görmeliyiz. Bu da şunu görmemizi sağlıyor; kaç ilçe kazanıldığında büyükşehir kazanılır? İşte bunun yanıtını vermek zor olmakla birlikte ayrıntılı ilçe bilgilerini toparlamak gerekiyor.

Bir diğer net tavsiyem ise, Serdar Kaman, Meral Akşener ile birlikte Kılıçdaroğlu’yu mutlaka getirmeli, büyük mitingle gövde gösterisini yapmalı.

Yarın ilçe analizlerini yazacağım…

 

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Bahri odabaş 06.03.2019 20:17
aynen katılırım,Ak Partiye daha önce oy verenlerin çoğu arayış içinde,SERDAR KAMAN Önce seçmene güven vermeli,alternatif olduğuna inandırmalıdır.AKP nin bu seçimde yarıdan fazla ilçeyi kaybedeceğine inanıyorum.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Teşekkürler Atasoy Bilgin…3 Nisan 2024 Saat: 12:29
31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimiyle bir yerel seçimi daha geride bıraktık.
Eski Bayramları Özlemek2 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Bir aylık ramazan Ayı’nın, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Ramazan-ı Şerif olan bir Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.
İGF’nin Önemi!..12 Temmuz 2021 Saat: 10:25
İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.
Yerel Gazetecilik8 Temmuz 2021 Saat: 14:19
Ülkemizde yerel gazetecilik genelde; -Baba mesleğini yaşatma isteği, -Meslek tutkusu,
Lider Olabilmek…19 Haziran 2021 Saat: 23:06
Başlığa bakınca elbette aklımıza “LİDER” olarak ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk geliyor.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat