Özdilek

Turizm

Şenel, Likya Yolu’nu anlattı

Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü'nün yeni sezondaki ilk konuğu 'Likya Yolu' fotoğraf sunumu ve söyleşisi ile Altuğ Şenel oldu

19 Ekim 2015 Saat: 13:14
Şenel, Likya Yolu’nu anlattı
Şenel, Likya Yolu’nu anlattı

Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü'nün yeni sezondaki ilk konuğu KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği) Başkanı Altuğ Şenel oldu.  Şenel, 2011 2015 yılları arasında Fethiye-Antalya arasında uzanan, 509 kilometreyle Türkiye’nin  ilk ve en uzun yürüyüş parkurlarından biri olan Likya Yolu’nun tamamını yürüyerek gerçekleştirdiği projede çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Likya Yolu” adlı sunumuyla fotoğraf severlerle bir araya geldi.

 

LİKYA YOLU 4 SENE SÜRDÜ

Sunum öncesi Likya Yolu hakkında bilgi veren Şenel, “Likya yolu tarihi dokusuyla olduğu kadar doğal güzellikleriyle de benzersiz bir bölge. Yemyeşil ormanlarla kaplı dağların Türkiye'nin en güzel sahil şeridiyle buluştuğu koylar ve körfezlerin oluşturduğu enfes manzaralar doğaseverlere ve fotoğrafçılara adeta görsel şölen sunuyor.2011 yılında çocukluk arkadaşım Mehmet Koçdemir ile birlikte başladığımız  proje için 4 sene boyunca belli aralıklarla gittik. Likya Yolu’nun farklı etaplarını 4 yılda tamamladık. Amacımız insanları yürümeye teşvik etmekti. Antalya’nın sadece otel cenneti olmadığını, buranın doğa turizmine de hizmet ettiğini göstermeye çalıştık.Günde ortalama 30-35 kilometre yürüdük. Tabi ki kolay olmadı. Zor bir parkur olmasının yanı sıra sırtımızda taşıdığımız yiyecek,içecek ve çadırımız da vardı. Yürüyüşte farklı tecrübeler edindik.İlk gittiğimizde çantamızda çok fazla eşya vardı sonraki gittiğimizde ise ‘belki’ lazım olur dediğimiz hiçbir şeyi yanımıza almadık. Yağmur suyu içtiğimiz anlar da oldu ama keyifli bir projeye imza attık” dedi.

 

HERKES KENDİNE ZAMAN AYIRMALI

Her seferinde farklı tecrübe edindiklerini söyleyen ve herkese tavsiye eden Şenel, “Vakit kavramı çok önemli. Herkes iş temposunun ışında kendine belli bir zaman dilimi ayırmalı ve sevdiği işlerle ilgilenmeli. Likya Yolu’nda çektiğimiz fotoğrafları yaşadığımız tecrübeleri günce şeklinde www.likyayolu.org sitesinde yayımladık. Herkese bu türlü uzun soluklu ve sürekli güncel tutabilecekleri projeler üzerinde çalışmalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

 

“KALICI ESERLER BIRAKIN”

Katılımlarından dolayı Şenel’e  teşekkür eden Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü Başkanı Nurşah Şahin, “ Yeni sezonda ki ilk konuğumuz Altuğ Şenel oldu. Öncelikle kendisine bizi kırmayıp davetimize geldiği için teşekkür ediyorum.Likya Yolu’nu son dönemlerde sık sık duyuyorum. Fakat gitme şansım olmadı. Projeniz sayesinde gitmiş görmüş kadar olduk. Muhteşem bir yer. İnşaallah önümüzdeki yıllarda bizimde gidip görme şansımız olur” şeklinde konuştu. Sunumun sonunda kulüp üyelerinin sorularını yanıtlayan ve fotoğraflar hakkında bilgi veren Şenel, fotoğrafta proje bazlı çalışmanın önemine değindi. Sohbetle devam eden söyleşi de fotoğrafçılar büyük keyif aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat