Özdilek

Ekonomi

Şehir festivali, Esnafın yüzünü güldürecek

Kocaeli Ticaret Odası ile İzmit Belediyesi işbirliğiyle 5 Mart tarihinde başlayacak olan 2018 Şehir Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı

27 Şubat 2018 Saat: 20:59
Şehir festivali, Esnafın yüzünü güldürecek
Şehir festivali, Esnafın yüzünü güldürecek

İzmit’in en işlek alışveriş caddelerinde bir hafta sürecek olan festival Kocaelililere, indirimli alışveriş, görsel şovlar ve konser maratonu vaat ediyor. Şehir Festivali’nin tanıtım toplantısına KOTO Başkanı Necmi Bulut’un yanı sıra İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ve KOTO yönetim kurulu üyeleri ile çarşı esnaflarından bazıları katıldı. Şehir Festivali tanıtım toplantısında konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Bölgemiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 5-11 Mart tarihleri arasından 2018 Şehir Festivali düzenleyeceğiz. Komisyon kurduk. Komisyon başkanımız meclis başkanımız Akın Doğan” dedi.

“ŞEHİR ESNAFI ÖNEMLİ”

Bulut’un ardından söz alan KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, “Projelerimizin arasında çarşı festivali dediğimiz bu festivali gerçekleştireceğiz. Amacımız çarşımızın ayakta olduğunu göstermek. Büyükşehirlerde AVM’ler olmazsa olmaz ama şehir esnaflığı da çok önemlidir. Amacımız alışveriş heyecanı yaratmak ve esnafımıza katkı sunmak. Aileler alışveriş yaparken çocukların eğlenebileceği alanlar da olacak. En büyük destekçimiz İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dır. Kendilerine teşekkür ediyorum.  Festivale özel indirim yapılacaktır. Esnafımız ellerinden gelen fedakarlığı gösterecektir.  Festivalimize üniversite öğrencilerimizi de katacağız” diye konuştu.

“TİCARET HAREKETLENECEK”

 İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da, “Biz esnafımıza nasıl katkı sağlayabiliriz bunu düşünen bir belediyeyiz. Şehrin bir takım dezavantajları olabilir ama çok da avantajları var. Türkiye’nin en yoğun şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bunu ticarete yansıtabiliriz. Esnaf kardeşlerimizin de sorumlulukları var. Merkezdeki esnafı memnun eden bir alışveriş ortamı olmasını arzuluyoruz. Şehri bir açık AVM alanına çevireceğiz bu festivalle. Bu festival şehir merkezindeki ticareti hareketlendirecektir” ifadelerini kullandı.

ÖZEL DANS GÖSTERİLERİ

Şehir Festivali, 5 Mart 2018 Pazartesi günü festival korteji ve kent merkezindeki tüm mağazaların festivale özel şok indirim kampanyaları ile başlayacak. Coşku, akşam saat 18.00’de Fethiye Caddesi’nde ünlü DJ Doğukan Manço konseriyle devam edecek. 6-10 Mart tarihlerinde ise eğlence, yerini dans okullarının dans gösterilerine, üniversite öğrenci kulüplerinin etkinliklerine bırakacak. Aylardır bu özel festivale hazırlanan dans okulları en ünlü şovlarını Sabri Yalım Parkı’nda Kocaelililere sunarken, Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri de gençler için birbirinden özel etkinlikler gerçekleştirecek.

ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

Şehir Festivali çocuklar için de bayram tadında yaşanacak. Aileleri indirimli alışverişin keyfini yaşarken, çocuklar Fethiye Caddesi’nde kurulacak olan stantlarda palyaço şovlarına, karaoke yarışmalarına katılacak. İzmit Belediyesi Mehter Takımı ve Belediye Bandosu marşlarıyla hafta boyunca caddelerde olacak.

KAPANIŞ DERYA ULUĞ KONSERİYLE

Şehire renk katmas9ı beklenen ve yedi gün boyunca sürecek olan 2018 Şehir Festivali’nin kapanışını ise Okyanus isimli şarkısıyla adını duyuran ve kısa sürede geniş bir hayran kitlesine ulaşan ünlü sanatçı Derya Uluğ yapacak. 11 Mart 2018 Pazar akşamı saat 20:00’de başlayacak olan kapanış konseri Atatürk Kapalı Salonu’nda gerçekleşecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat