Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

SEÇİM MÜJDELERİ

Hükümet seçim yaklaştıkça sözüm ona müjdelere devam ediyor

21 Mayıs 2018 Saat: 12:46

Seçimden sonra Allah kerim. Yapılandırma yasası 18.05.2018 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Sonuçları temmuzdan sonra alınmaya başlanacak. Beklentilerin ne kadar karşılanacağı belirsiz ancak bu arada torbalardan yasalar dökülmeye devam ediyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışa çözüm

Bilindiği üzere uluslararası piyasalardaki petrol fiyatları ve döviz artış oranlarına göre akaryakıt fiyatlarına sürekli artış yapılıyordu ancak yapılan artışlar o kadar sık olmaya başlandı ki küfür yememek için kamu oyundan gizlenir olmaya başladı.

Hükümet bu durumda ÖTV nin bir kısmından vazgeçmek zorunda kaldı 17.05.2018 tarihinde aldığı bir kararla bunu uygulamaya koydu. İlgili karara göre;

“Bu tarihten itibaren uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak meydana gelecek artış durumunda, söz konusu malları tabi olduğu özel tüketim vergisi tutarları, gerçekleşen artış tutarı kadar azalış yapılmak suretiyle; uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak meydana gelecek azalış durumunda, söz konusu malların tabi olduğu özel tüketim vergisi tutarları. 17.05.2018 tarihinde uygulanan özel tüketim vergisi tutarlarını geçmeyecek şekilde uygulanır.” denilmektedir.

Yaş nedeniyle emekli olmayanlarla

ilgili düzenleme

 

Emeklilikte yaşa takılanlar için meclise sunulmaya hazırlanan yasada 15 madenin oluşacağı açıklandı. Yeni yasaya göre emekli olmak isteyen vatandaşlar, emekliliği için gerekli yılları her ay maaşının yüzde 5 daha az almayı kabul ederek emekliliğini tamamlayacak. Yüzde 5 formülünü gereken prim gününü dolduran ve emeklilik için yaşa takılan kişiler için kurtarıcı olması bekleniyor.

Bu emekli adaylarının erken emekli edilmeleri halinde, hazineye ne kadarlık bir maliyet yansıyacağı hesaplarını ise maliye bakanlığı yürütüyor. Bu tasarı taslağına göre emekli adayları emeklilik yaşına kadar geçen süre içinde belli oranda eksik maaş alacak, emeklilik yaşları geldiğinde ise normal maaş almaya başlayacak. Umarız maliye bakanlığı bu kez KDV iadelerindeki gibi hesap hatası yapmaz.

 

Taksi plaka sahiplerine kıyak

 

Taksiciler ve UBER arasında yaşanan gerilimle ilgili tartışmalar sürerken taksi, dolmuş, minibüs ve servis araçlarına ait ticari plakaların devrine ilişkin mecliste yeni bir düzenleme yapıldı. Meclis plan ve bütçe Komisyonu’ndan geçen KDV yasa tasarısına eklenen maddede, söz konusu araçlarda plaka devri yapılırken alım satım bedeli üzerinden binde 30 oranında noter harcı tahsil edilmesi öngörülüyor

Habertürk’ün haberine göre taksi, dolmuş, minibüs ve servis araçlarının plakalarının elden çıkarılmasından doğan değer artış kazançlarının tamamı gelir vergisinden muaf olacak bu plakalarda, elde tutulma süresi gibi şartlar aranmayacak. Değer artış kazançlarına ilişkin geçmişe dönük herhangi bir vergi çıkarılmayacak. Daha önce çıkarılan borçların tahsilinden davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilecek.

  O zaman normal ticari faaliyet sürdürenlerin araçlarının satışından doğan değer artışından neden vergi alınıyor. Bununda mantıklı bir şekilde açıklanması gerekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bu nasıl israf?24 Mart 2024 Saat: 23:32
Seçim sürecinin son haftasına girdik. Benim gibi, bir an önce bitsin diye bekleyen milyonlar olduğuna inanıyorum.
Kısa bir mola11 Mart 2024 Saat: 12:15
İzmit'teki çalışmalarımıza bir mola verip, Necat Çakır ve eşlerimizle birlikte Datça yollarına düştük. Bademleri çiçekli görebilme umudumuz vardı.
Kira gelirlerinin beyanı25 Şubat 2024 Saat: 22:34
Mart ayı dert ayı derler.
Ücret gelirlerinin beyanı18 Şubat 2024 Saat: 18:12
Mart ayı geliyor, Gelir vergisi mükellefleri yine beyanlarını yapacak ve vergilerin birinci taksitlerini ödeyecekler.
Eşitsizlikte liderliğe11 Şubat 2024 Saat: 16:21
Bugün ülkede hukuk, eğitim, sağlık, yandaşlık v.s alanlardaki eşitsizlik ve adaletsizlik ile ilgili çok sayıda eleştiriler yapılmaktadır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat