Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Seçim bitti şimdi ne olacak?

Baskın seçim kararı sonrası geçen hafta seçimler yapıldı. Sonuçlar ortaya çıktı.

2 Temmuz 2018 Saat: 11:35

. Peki bundan sonraki süreçte ne olacak. Yapılan anayasa değişiklikleri sonrası cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devreye girecek. Nasıl bir sistem CEO’LARLA TANIŞACAĞIZ.

 

 CEOLAR geliyor

 Müsteşarlık sistemi kaldırılıyor. Bunun yerine bakan yardımcılığı sistemi devam edecek.  Genel müdür ve üzerindeki kadrolar süreli görevler olacak. Bu kadrolara kamu hizmeti olmadan herkes atanabilecek.  Böylece oluşturulacak üst yönetici (CEO) kadrolarına özel sektörden de atama yapılabilecek. Görev süreleri başkanla birlikte başlayıp bitecek.  Bu kadroların maaşları üst kademe yöneticilik tazminatı ile desteklenecek.  Başbakanlıktaki bağlı ve ilgili kuruluşlar, bakanlıklara, Cumhurbaşkanlığına ve Cumhurbaşkanı yardımcılığına bağlanacak. Bağlı ve ilgili kuruluşların bazıları bakanlıklar ile birleştirilip ana hizmet birimleri olarak bakanlıklara taşınacak. 

 

 Üçlü kararnameye son

 6400 ve üzeri göstergelerde olan üst kademe yöneticileri ilgili bakanım teklifi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.  Bakanlar kurulu Kararı ile atama usulü de kalkıyor. Genel müdürün altındaki kadrolar ilgili bakan tarafından atanabilecek.  Kaymakamlar, valiler vali yardımcıları il emniyet müdürleri ve il müdürleri ilgili bakanın teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanacak. 

 

 Bakanlıklara yeni isim

 Bakanlık sayısı azalacak.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının adının İş Hayatı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olması düşünülüyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yine bakanlığa bağlı kalması ancak genel sağlık sigortası kısmının Sağlık Bakanlığı'na geçmesi de masada.  Aile Bakanlığının adının Aile Gençlik ve Toplum Bakanlığı olması planlanıyor. Böylece Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki gençlik bölümü bu bakanlığa geçmiş olacak. Spor Bölümünün de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanması düşünülüyor.  AB Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı birleşiyor.  Çevre Bakanlığı'nın adı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Bakanlığı oluyor.  Orman ve Su işleri Bakanlığı'ndaki orman bölümünün Tarım Bakanlığı'na geçmesi de düşünülüyor...

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bu nasıl israf?24 Mart 2024 Saat: 23:32
Seçim sürecinin son haftasına girdik. Benim gibi, bir an önce bitsin diye bekleyen milyonlar olduğuna inanıyorum.
Kısa bir mola11 Mart 2024 Saat: 12:15
İzmit'teki çalışmalarımıza bir mola verip, Necat Çakır ve eşlerimizle birlikte Datça yollarına düştük. Bademleri çiçekli görebilme umudumuz vardı.
Kira gelirlerinin beyanı25 Şubat 2024 Saat: 22:34
Mart ayı dert ayı derler.
Ücret gelirlerinin beyanı18 Şubat 2024 Saat: 18:12
Mart ayı geliyor, Gelir vergisi mükellefleri yine beyanlarını yapacak ve vergilerin birinci taksitlerini ödeyecekler.
Eşitsizlikte liderliğe11 Şubat 2024 Saat: 16:21
Bugün ülkede hukuk, eğitim, sağlık, yandaşlık v.s alanlardaki eşitsizlik ve adaletsizlik ile ilgili çok sayıda eleştiriler yapılmaktadır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat