Özdilek

Spor

SDKM’de Atatürk’ü anma konseri

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü anma programı kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu, “Atatürk'ü Anma” konseri düzenledi.

12 Kasım 2018 Saat: 10:12
SDKM’de Atatürk’ü anma konseri
SDKM’de Atatürk’ü anma konseri

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün edebi hayata intikal edişinin 80’inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen “Atatürk’ü Anma”  gecesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programa; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Nermin Tol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Kocaeli Defterdarı Dursun Ali Özer’in de aralarından bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Salonda geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden koronun enstrüman müzisyenlerinden merhum Güray Göbekçioğlu içinde bir köşe hazırlanmıştı.

Protokol koroya eşlik etti

Türk Müziği Korosu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Balkaya günün anlamına özel yaptığı açılış konuşması sonrasında Yasemin Yılmaz’ın sunumuyla Şef Ayşen Cengiz yönetimindeki Türk Müziği korosu birbirinden güzel 20 eseri başarıyla seslendirdi. Zaman zaman sevilen şarkılara salonu dolduran sanatseverlerde eşlik etti.  Atatürk ile İzmir Marşlarını ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp büyük coşku ile söyledi. Programın sonunda ise Vali Yardımcısı Suat Yıldız tarafından Şef Ayşen Cengiz’e çiçek takdim edildi. Koro yönetimi ise konserin gerçekleşmesinde emeği geçenlere birer kitap hediye etti.  Finalde de protokol koroya katılarak son eseri birlikte seslendirdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat