Özdilek

Güncel

Sarıbay; “Türkiye var oldukça Filistin yalnız değildir”

İşgalci İsrail'in katliamlarına tepki gösteren CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay; "Bu alçakça bir katliamdır.

16 Mayıs 2018 Saat: 07:03
Sarıbay; “Türkiye var oldukça Filistin yalnız değildir”
Sarıbay; “Türkiye var oldukça Filistin yalnız değildir”

Şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında şiddet olaylarının tırmanmasının ve Gazze'deki protestolarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ''insanlık ayıbı'' olduğunu bildirdi.

Devam eden şiddet olaylarının siyasi çözüm için acil ihtiyacı bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Sarıbay açıklamasında; “Filistin meselesi kalıcı ve adil bir çözüme kavuşmadıkça, Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, ne bölgesel ne de küresel huzur ve istikrar mümkün olacaktır. Bizler dün olduğu gibi bundan sonra da barış sürecinin sağlıklı bir zeminde canlandırılması ve bölgede adil, kapsamlı ve sürdürülebilir barışın tesisi için üzerimize düşeni yapacağız. Sivillerin ve özellikle de çocukların zarar görmemesi ve daha fazla kaybın önlenmesi için tüm taraflara itidal çağrısı yapıyoruz” dedi.

Cengiz Sarıbay açıklamasının sonunda; “ABD yönetiminin gözü önünde, İsrail yönetiminin Ortadoğu'da uyguladığı zulüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Gazze'de yaşanan katliamı lanetliyor, ABD ve İsrail yönetimlerini kınıyoruz. Türkiye bu duruma seyirci kalamaz kalmamalıdır. Davaları uğruna şehit olan şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mazlum Filistin halkı ile beraberiz. Türkiye var oldukça Filistin yalnız değildir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat