Özdilek

Siyaset

Sarıbay, “Milli Marşımız siyaset yapılamayacak kadar kutsaldır”

CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İstiklal Marşı'nın bestesine yönelik değişiklik önerisine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin mehter takımının İstiklal Marşı'nı ilahi gibi söylemesi tepki gösterdi.

24 Mart 2018 Saat: 08:07
Sarıbay, “Milli Marşımız siyaset yapılamayacak kadar kutsaldır”
Sarıbay, “Milli Marşımız siyaset yapılamayacak kadar kutsaldır”

CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İstiklal Marşı'nın bestesine yönelik değişiklik önerisine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin mehter takımının İstiklal Marşı'nı ilahi gibi söylemesi ve İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle düzenlenen anma gecesinde tasavvuf musikisi korosu eşliğinde okunmasına tepki gösterdi.

Yeni söylemler icat edip gündemi değiştirmeye çalışıyorlar

Sarıbay; "Uygar ve modern devlet kazanımları bugün özgür aklın ve bilime uzanan yolun fırsat eşitliğinin simgesidir. Ancak ne yazık ki bundan rahatsız olanlar, her fırsatta Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına savaş açmaktan çekinmemektedirler. Çünkü asıl hedef inandırıcılığını yitirmiş olan iktidarının sürmesini sağlamak ve hesap vermekten kaçmaktır. Bunu yapabilmek adına OHAL ile yerleştirilmeye çalışılan baskıcı ara rejim, sürekli belirsizlik üreterek bizleri umutsuzluğa ve çaresizliğe sürüklemeye çalışmaktadırlar. Bizlerin ortak aklını, birlikte mücadelesini, direnme gücünü hedef almaktadır. Sürekli olarak yeni söylemler icat ederek gündemi değiştirmeye çalışmaktadırlar" dedi.

Milletimiz bu yapay tartışmanın tarafı olmayacaktır

İstiklal Marşı'mızla ilgili ister sözleri ister bestesi için olsun herhangi bir değişiklik talebi çok tehlikeli bir girişimdir” diyen Cengiz Sarıbay; “ Tüm vatandaşlarımızın söylerken de dinlerken de kalbine ve ruhuna dokunan İstiklal Marşı'mızla ilgili, manasız ve yersiz bir gündem oluşturma çabası çok yanlıştır. Milletimiz, milli birliğimizi ve ortak manevi duygularımızı zedeleyecek, bu yapay tartışmanın tarafı olmayacaktır. 80 milyondan fazla vatandaşımızın, okurken Cumhuriyetimize, İstiklalimize, Bayrağımıza ve vatanımıza bağlılığını, şehitlerimize duyduğumuz minneti ve saygıyı hissettiği milli marşımız, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar kutsaldır” ifadelerini kullandı.

Yaşananlar utanç vericidir

Cengiz Sarıbay açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve Anayasamızın üçüncü maddesinde İstiklal Marşı'nın Türkçe okunması gayet açık ve nettir.  Anayasa'mızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddeleri arasında yer alan, İstiklal Marşı'mızla ilgili herhangi bir değişiklik tartışması, sadece Anayasa'mızı çiğnemek anlamına gelmez. Bu aynı zamanda milletimizin hassas, kırmızı çizgileriyle oynamak ve milli birliğimizi tehlikeye atmak anlamına da gelir. Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir. Yüz binlerce şehidimizin kanıyla yazılan İstiklal Marşımızı değiştirme cüreti gösterenlere karşı muhakkak idari ve adli bir işlem uygulanmalıdır ve sorumlular bunun hesabını vermelidir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat