Özdilek

Güncel

Sarıbay’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

20 Ekim 2018 Saat: 22:15
Sarıbay’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajı
Sarıbay’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajı

 İl Başkanı Cengiz Sarıbay mesajında şu ifadelere yer verdi;

   “İlk Türk Fikir Gazetesi olarak kabul edilen Tercüman-ı Ahval 21 Ekim 1860 yılında Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından yayın hayatına başlamıştır. Dönemin zorlu şartları altında, saray yönetiminden bağımsız olarak ilk kez objektif olarak halka haber iletiminin sağlanması konusunda Tercüman-ı Ahval tarihimiz için büyük önem arz etmektedir. Türk Gazetecilik tarihinde ve dünya genelinde basın çalışanları, siyasi ve iktidar otoritelerinin baskısı altında topluma doğru bilgi akışını sağlamak amacı ile büyük bir mücadele vermektedir. Ülkemizde de bu mücadeleye hiçbir dönemde olmadığı kadar yakından tanıklık etmekteyiz. Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basının önemi inkâr edilemez. Memleketin medeniyet derecesi ve kamuoyunun durumu nedir? Bunu içe ve dışa anlatacak basındır. Basın mensuplarını korumak lazımdır. Gazeteciler Türkiye dahilinde milletin fikrini aydınlatma ve kamuoyunu açık bir şekilde oluşturma çalışmalarında tamamen serbest olmalıdırlar” sözlerinin önemini her zamankinden daha çok anlıyor ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak basın emekçilerinin mücadelesine destek veriyoruz. İstanbul milletvekilimiz Kadri Enis Berberoğlu’nun kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir dert gütmeden yaptığı haber sebebi ile ‘Casusluk’ iddiası ile tutuklanması ve uzun soluklu yargı süreci sonucu şartlı tahliye edilmesi ülkemizdeki basın özgürlüğünün iktidara biat etmek ile ölçüldüğünün son örneğidir.

   Halkın müşterek sesi olan, bu zorlu dönemde kamuoyunu doğru bilgilendirmekten başka bir amaç gütmeden gece gündüz mesai alamadan asgari ücretle çalışan, her kesimin sesini duyurmaya çalışıp vatandaşın hakkını korumaya çalışırken kendi hak mücadelesinde baskı altına alınan, çoğu zaman can güvenliğini tehlikeye atma pahasına zor koşullarda görevini icra eden ve başta her programımızı yakından takip ederek halkımızla aramızdaki köprüyü kuran yerel basın çalışanları olmak üzere tüm gazetecilerin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü yürekten kutlarım”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat