Özdilek

Güncel

Şanlı’dan çok sert çıkış

TES Başkanı Şanlı, “3 Bin 776 kişi liyakat kurbanı oldu” dedi

18 Eylül 2019 Saat: 17:38
Şanlı’dan çok sert çıkış
Şanlı’dan çok sert çıkış

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 No.lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne atanan Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Eren’i eleştirdi. Atamanın liyakatten uzak olduğunu ifade eden Şanlı, “Bu nasıl bir ahlaktır, nasıl bir tarafsızlıktır” diyerek tepkisini dile getirdi.

“AKADEMİSYENLERİ YOK SAYDILAR”

“Sendika başkanlığını, her türlü adam kayırmacılığı mübah sayarak koltuklara zıplamada bir araç olarak gören bu zihniyetin Kocaeli Üniversitesi gibi ülkemizin güzide bir üniversitesine Genel Sekreter olması mümkün değildir” diyen Şanlı, eleştirilerini şöyle sürdürdü:“Adaletin, liyakatin adeta kamu hayatından silinmesinin bir numaralı muhatabı bir yapının Kocaeli 2 No.lu Şube Başkanının Genel Sekreterlik makamına getirilmesi, bunca yıl üniversitemizin başarısı için alınteri dökmüş, emeğini vermiş 2168 kariyerli akademisyeni, 1608 kariyerli idari personeli yok saymak değil de nedir?”

“ZIPLAMA TRAMPLENLERİ”

Şanlı, “Üniversitemizde atamalar bu şekilde yürüyecekse tüm kamuoyuna ilan edilsin ki bundan sonra çalışanlar, akademik kariyer ya da mesleğinde kendisini yetiştirme zahmetini bırakıp siyasetin sofrasından nasıl nasipleneceklerinin çarelerini arasınlar, fırsatlarını kollasınlar!İşin sendikal noktada bizce en vahim tarafı ise; sendika başkanlıklarının makamlara zıplama tramplenleri olarak görülmesi, üyelerin haklarını koruması adına güvenerek başkan seçtiği kişilerin bu gücü şahsi heva ve hevesleri uğruna kullanmalarıdır” diye konuştu.

“KUL HAKKININ KARŞISINDAYIZ”

Genel Sekreterliğe atanan Eren’i eleştirmeye devam eden Şanlı, “Mustafa Eren’in de zıplamakta ne kadar maharetli olduğunu görüyoruz. Kendisini Allah affetsin. Kul hakkı, kabir azabı, mahşer, Hz. Peygamber, cennet, cehennem derken geldiği nokta; dünyevi bir koltuğa oturma sevdasıyla delik deşik hale gelmiş vicdan, ahlak ve dini değerler.Şimdi bu saatten sonra bize düşen “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” emrince ve binlerce üyenin bize inandığı, güvendiği cesaretle her daim adaletin, ehliyetin, liyakatin ve yapılan her iyi işin yanında olmak; her türlü kayırmacılığın, zulmün, hukuksuzluğun, kul hakkını gaspın karşısında dimdik durmaktır” dedi.

“KABUL ETMİYORUZ”

Türk Eğitim Sen’in Mustafa Eren'in ensesinde olacağını ifade eden Şanlı, “Bu bizim tarihi, ahlaki ve vicdani sorumluluğumuzdur. Ve bizim inandığımız Allah, bizim okuduğumuz tarih ve bizim kulak verdiğimiz vicdan tüm insanlığın ortak mirası adalet üzeredir. Kendisini tanımayacağımızı böyle bir atamayı da asla kabul etmeyeceğimizi beyanla, kendisine Allah rızası için tavsiyemiz şudur ki: Çok da mağrur olma kim meyhane-i ikbalde. Biz hezaran mest-i mağrurun humarın görmüşüz. [Mevki sahibi olunca zafer sarhoşu oluverme; zira böylesine mest (sarhoş) olup sabah olunca da baş ağrısı çeken binlercesini görmüşlüğümüz var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat