Özdilek

Teknoloji

SANAL GERÇEKLİK KÜRESİ YETERLİLİK İHALESİNE YOĞUN KATILIM

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan sanal gerçeklik küresinin yeterlilik ihalesi yapıldı.

20 Şubat 2017 Saat: 14:08
SANAL GERÇEKLİK KÜRESİ YETERLİLİK İHALESİNE YOĞUN KATILIM
SANAL GERÇEKLİK KÜRESİ YETERLİLİK İHALESİNE YOĞUN KATILIM

Cephanelik bölgesinde yaklaşık 2500 metrekarelik alana yapılacak projenin yeterlilik ihalesine 16 firma katıldı. Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihaleye katılan Asil İnşaat, Öz Er-Ka İnşaat, MH İnşaat, Akselcan İnşaat, Öze İnşaat, Salih Oray Eriş, Vadi Botanik, Akhaş İnşaat, Gürtaş İnşaat, Eurocon İnşaat, Trend İnşaat, Güryapı Restorasyon, Progem Proje, Yapı ve Yapı İnşaat, Hisar İnşaat ve Gülsan İnşaat firmalarının evrakları incelenerek yeterliliklerine karar verilecek. Yetkililer, projenin ihalesinin ise yeterlilik ihalesi sonuçlandıktan sonra yapılacağını bildirdiler.

PLANETARYUM GERÇEKLİK KÜRESİ

Planetaryum veya diğer ifadeyle gezegen evi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla, kubbe seklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonudur. Bir gezegen evinin basta gelen en büyük özelliği kubbe seklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri ve benzeri görüntülerdir. Planetaryumlar, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesini sağlar ve kullanılan görüntüler optik ve elektro-mekanik birçok teknolojik araç kullanılarak elde edilir.

Cephanelik alanına yapılacak planetaryum gerçeklik küresi, bodrum kat 815 metrekare, zemin kat 885 metrekare, 1. normal kat 360,50 metrekare, 2. normal kat 452,60 metrekare olmak üzere toplam 2513,10 metrekare olarak inşa edilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat