Özdilek
Dr. Tolga Kaan BAHADIR
Dr. Tolga Kaan BAHADIR

Salon sporları canlandı…

Kocaelimiz gün geçtikçe salon sporlarına olan ilgisini daha da arttırıyor. Nedenine gelince birçok şeyden söz edebiliriz.

17 Mart 2014 Saat: 10:59

İlk olarak şehrimizdeki spor sporlarındaki artışın antrenörleri, sporcuları, sporcu velilerini hareketlendirdiğini söylemek en doğrusu olacaktır. Bununla beraber ilimizde şampiyon olan kulüp ve okul takımlarımızın il dışında da elde ettikleri başarılar bu işe artık ne kadar önem verildiğinin ve iyi yapıldığının bir kanıtı olmuştur. Artık halkımız basketbolu, voleybolu, cimnastiği vs.. konuşuyor. Alt yapılarda birçok branşta takımlarımız Türkiye şampiyonalarına gitmeye başladı. A-takım seviyesinde kulüplerimiz 3. Liglerde, 2.liglerde mütevazi kadroları ve teknik ekipleriyle salonlarda şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Okul-kulüp-üniversite iş birliğindeki sıkıntılar artık yerini daha olumlu adımlara çeviriyor. Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlüğümüz,  Salon sporlarıyla alakalı branşların il temsilcileri ve Amatör Spor kulüpleri federasyonumuz daha koordineli bir şekilde çalışarak salon sporlarıyla alakalı sorunları çözmek için ciddi bir gayrette bulunuyorlar. Fabrika takımlarımız yarıştıklara liglere ilimizi temsilen lige ayrı bir renk katıyor ve şampiyonluklar elde ediyorlar. Bunların yanında genç antrenörlerin, yeni kulüplerin, evlatlarının başarısı için Türkiye’nin her bir tarafına onları izlemeye giden velilerimiz gün geçtikçe sayısının artması açıkcası beni sevindirdiği gibi birçok kişinin de gözünden kaçmamıştır.  Bu durumun ilimizde sportif anlamda sadece futbol değil diğer branşlarının da olduğunu gelecek için söylemek çok doğru olur. En güzeli artık ilimizde bölge, Anadolu ve Türkiye şampiyonaları düzenlenmeye başlandı. Hatırlarsınız geçen yıl erkekler basketbol Türkiye kupasının bir ayağı da ilimizde yapılmıştı ve tüm halkımız birçok yıldızı bir arada seyretme fırsatı bulmuştu. Aynı yıl içerisinde Üniversiteler basketbol ve voleybol 1. Lig grup müsabakaları yine ilimizde yapıldı ve üniversite takımlarımız şampiyon olmuştu. Bu yıl ise 26-30 martta küçük erkekler basketbol bölge şampiyonası, 19-23 nisan üniversiteler 1.lig bayan ve erkek grup müsabakaları, 13-18 mayıs tarihlerinde ise yıldız kızlar basketbol Türkiye şampiyonası ilimizde düzenlenecektir. Tüm halkımız davetlidir. Umarım tüm takımlarımız emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alır ve şehrimizi en güzel şekilde temsil ederler.  Bu konuların şehrimiz için güzel bir başlangıç olduğunu, ilerleyen zamanlarda A-takım seviyesinde daha büyük yatırımlarla daha üst liglerde yarışacağımız ve şampiyonluklar elde edeceğimiz kanaatindeyim. Yeter ki destek verilsin. Bu şehir alıştığı başarılı günlerini özledi. Alt yapılarımız ve salonlarımız her yönüyle hazır halde. Bundan sonra birilerinin spora yön verici kalıcı yatırımlar yapması gerekiyor. Sporu düşünmesi gerekenler bu işe gönül veren kulüplerdir, müessese takımlarıdır, üniversite spor kulüpleridir, hatta sponsorlardır. Hadi artık elinizi taşın altına koymalısınız çünkü top sizde …

 

Saygılarımlmla...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Alt yapılardaki gereksiz yüklemeler, sporun temel sorunları ve mantıklı çözümler…11 Ocak 2017 Saat: 22:26
Özellikle alt yapılardaki gereksiz yüklemeler ülkemizde kanayan bir yaradır.
Spor Kültürünü Oluşturmak Lazım!23 Kasım 2016 Saat: 16:24
Eskiden mahalle kültürlerimiz vardı.
Başarı için iyi bir organizasyon gereklidir.3 Mayıs 2014 Saat: 12:44
Büyük takımlara baktığımızda yapmış oldukları organizasyonların ne kadar kaliteli olduklarını söylememiz çok mümkün.
Sporu Çocuklara Değil Öncelikli Olarak Ailelerine Sevdirelim…5 Nisan 2014 Saat: 11:46
Spor hayatımızın her safhasında öyle ya da böyle bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hatta herhangi bir iş görüşmesine gittiğinizde bile jüri tarafından spora bakış açınız değerlendiriliyor.
Sporda Başarı kendinden, Oyuncu Karekterinden ve Aile Seçimlerinden Geçer ...25 Mart 2014 Saat: 12:02
Çalıştınız ortamda aile↔sporcu düzgünse korkmayın derim. Bir antrenör, bir öğretmen yada bir yönetici olduğunuzu varsayalım.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat