Özdilek

Aşayiş

Sahte Polis yakalandı

İzmit’te ikamet eden İ.D(70) ve eşi S.D(67) telefonla aranarak, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şahıslardan kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı suç üstü yakalandı.

22 Eylül 2018 Saat: 10:09
Sahte Polis yakalandı
Sahte Polis yakalandı

İzmit’te ikamet eden İ.D(70) ve eşi S.D(67) telefonla aranarak, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şahıslar tarafından,   isimlerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını, para ve mallarını kaybedebilecekleri söylenerek, söylediklerini harfiyen yapmasını istediler.  En başta çiften para isteyen şahıslar, yok cevabını alınca bankadan kredi çekmelerini istedi.  İ.D yürüyemediği için eşi bankadan 40 bin lira kredi çekti.  Ancak şahıslar paranın yanı sıra çiften evlerini satmalarını istedi.Bankada ve dışında telaşlı olarak davranan S.D isimli kadın, polisinde dikkatini çekti.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü yaşlı kadını takibe aldı. Şahısın dolandırılabileceğinden şüphelenen ekipler, daha sonra çiftin evlerini de satışa çıkardığını öğrenince taliplere engel oldu.Yaşlı kadın evinden elinde poşetle çıkınca takibi sürdüren ekipler,   İzmit Yenidoğan Mahallesi Aydınlar Sokak mevkiinde kadının bir bankta oturup telefonla görüştüğünü gördü. Bu esnada yanından geçen ve telefonla görüşen bir şahısın peşinden giden S.D elinde para bulunan poşeti şâhısa verince polis ekipleri harekete geçti. A.Y(19) isimli 19 yaşındaki şahıs suçüstü gözaltına alındı.  S.D isimli kadın telefonda kendisini savcı olarak tanıtan şahıstan talimat aldığı ve önünden geçen şahısın polis olduğunun ve parayı ona teslim etmesinin söylendiğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat