Özdilek

Spor

Rüzgar Sörfü Sporcumuz Lena Erdil, Japonya’da 2. Oldu

Okan Üniversitesi Hastanesi’nin sponsoru olduğu, rüzgar sörfü dalında sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en başarılı kadın sporcularından biri olan Lena Erdil, Japonya’da ikincilik kazandı.

16 Mayıs 2018 Saat: 07:52
Rüzgar Sörfü Sporcumuz Lena Erdil, Japonya’da 2. Oldu
Rüzgar Sörfü Sporcumuz Lena Erdil, Japonya’da 2. Oldu

Ülkemizi rüzgar sörfünde başarı ile temsil eden sporcumuz, PWA Dünya Rüzgar Şampiyonası 2018 Japonya ayağında ikinci oldu. Erdil, turnuvaya Kore’nin Ulsan kentinde devam edecek.

 

Okan Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık sponsoru olduğu milli rüzgar sörfü sporcumuz Lena Erdil, başarılarına bir yenisini daha ekledi. 10-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Japonya’nın Yokosuka kentinde gerçekleşen 2018 PWA Dünya Rüzgar Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Lena Erdil, slalom dalında katıldığı yarışta Delphine Cousin Questel’in ardından gelerek 2. oldu. Erdil, aldığı derecenin ardından, 19-24 Mayıs tarihlerinde Kore’nin Ulsan kentinde gerçekleşecek olan yarışın 2. etabına katılacak. Sporcumuz Lena Erdil’i, Okan Üniversitesi Hastanesi olarak tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Lena Erdil Kimdir?

 

İlk büyük başarısını 2005 yılındaki Türkiye gençler şampiyonluğuyla elde etti. Bu dönemde Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Turu'nu da, genel klasmanda 6. sırada tamamladı.

2012 PWA Dünya Turu'nu 3. tamamladı. 2014 yılında ise aynı yarışta ikinciliği elde etti. 2012 yılında Namibya'da düzenlenen Dünya Rüzgar Sörfü Sürat Rekoru Yarışması’nda 45,74 knotluk hıza ulaşarak Türkiye rekoru kırdı. Bu hız aynı zamanda dünyanın en iyi 2. derecesiydi.

Erdil, 2015 yılında PWA'nın düzenlediği üç yarışa katıldı. Kadınlar slalom genel sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Slalom disiplininde Defi Wind yarışmasını da 3.'lükle tamamladı.

2016 yılında IFCA Dünya Şampiyonluğu, PWA Vice Worldchampion ve Türkiye Şampiyonluğu kazanan, 2017 yılında da Türkiye Şampiyonluğu’nu tekrarlayan Lena Erdil, kazandığı başarılar ile dünyanın, rüzgar sörfü branşında en hızlı kadınlarından biri olarak gösterilmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat