Özdilek

İGF

Rize Enişte Lokumu tescillendi

Rize Belediyesi'nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen "Rize Enişte Lokumu"na coğrafi işaret belgesi alındı. RİZE (İGFA) - Rizelilerin vazgeçilmezi olan "Rize Enişte Lokumu", Rize Belediyesi’nin girişimleriyle Türk Pa

24 Haziran 2021 Saat: 00:05
Rize Enişte Lokumu tescillendi
Rize Enişte Lokumu tescillendi

Rize Belediyesi'nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen "Rize Enişte Lokumu"na coğrafi işaret belgesi alındı.

RİZE (İGFA) - Rizelilerin vazgeçilmezi olan "Rize Enişte Lokumu", Rize Belediyesi’nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldı. Kentin sembol lezzetlerinden olan Rize Enişte Lokumu’nun tescillenmesi için Temmuz 2020’de Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret için başvuru yaptı.

Sürecin tamamlanmasının ardından "Rize Enişte Lokumu" tescillenerek 26 Mayıs 2021 tarihinde coğrafi işaret belgesini aldı. Rize Belediyesi önceki yıllarda yapmış olduğu girişimlerle ‘Rize Simidi’ ve ‘Rize Baston Ekmeği’ de tescillenip coğrafi işaret belgesi almıştı.

AYIRT EDİCİ ÖZELİKLERİ

Rize Enişte Lokumu; Rize ilinde uzun yıllardır düğünlerde davetliler için hazırlanan ve ayrıca düğün sonrasında damada gönderilen bohça içinde yer alan uzunluğu 15 cm, kalınlığı 2 cm ve ağırlığı 130 (±5) g olan rulo şeklindeki kurabiyedir. Tereyağı, buğday unu, toz şeker, su, kabartma tozu, yumurta ve limon kullanılarak üretilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat