Özdilek

Kültür/Sanat

Rıdvan Şükür, önemli Hitit şehri Şapinuva kazısına davet edildi

Dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, Anadolu’nun ilk büyük imparatorluğu olan Hititlilerin önemli şehri Şapinuva’da Ankara üniversitesi tarafından yapılacak arkeolojik kazıya davet edildi.

24 Haziran 2018 Saat: 00:56
Rıdvan Şükür, önemli Hitit şehri Şapinuva kazısına davet edildi
Rıdvan Şükür, önemli Hitit şehri Şapinuva kazısına davet edildi

Anadolu Medeniyetlerinin izinde.

Rıdvan Şükür, Şapinuva’daki kazılarda binlerce yıl önce Anadolu’da yaşamış büyük uygarlığın yeni bulgularına ulaşmasına şahitlik edeceği için mutlu olduğunu belirtti.

Çorum’un Ortaköy ilçesi sınırları içinde bulunan Hitit İmparatorluğunun stratejik ve askeri açıdan önemli şehri Şapinuva’da Ankara Üniversitesi Hititoloji bölümü başkanı Prof. Aygül Süel başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen kazılarda daha önce M.Ö. 1400’e tarihlenen 4000 tabletlik Hitit İmparatorluğunun geçmişine ışık tutan bir arşivi bulunmuştu. Ayrıca Şapinuva İki fırtına tanrısı adına ayrı ayrı yapılmış olan iki tapınağı, Kraliçe sarayı, ordu komutanlığı gibi kurumlarıyla oldukça teşkilatlı kent durumunda bulunmaktaydı.

Rıdvan Şükür, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki Babil’in İştar kapısı seramikleri önünde yaptığı açıklamada Tanrıça İştar’ın kutsal hayvanı olan aslan kabartmalarının döneminde Babil’deki tören yolunun iki yanını süslediğini belirtti.

 Uzun yıllardır tarih ve arkeoloji okuyan Rıdvan Şükür, Anadolu’da iz bırakmış medeniyetlerin izinde yürümeye ve okumaya devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat