Özdilek

Kültür/Sanat

Rıdvan Şükür, Ayasofya’da Fotoğraf çalışması yaptı

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, yüzlerce yıllık geçmişi olan Doğu Roma mimarisinin günümüze ulaşan nadide örneklerinden Ayasofya müzesinde fotoğraf çalışması yaptı.

16 Aralık 2017 Saat: 14:12
Rıdvan Şükür, Ayasofya’da Fotoğraf çalışması yaptı
Rıdvan Şükür, Ayasofya’da Fotoğraf çalışması yaptı

Sanat ve mimarlık tarihi bakımından Dünyanın önde gelen eserlerinden birisi olan Ayasofya Müzesinde fotoğraf çalışması yapan Rıdvan Şükür, ihtişamı ve büyüklüğü ile insanları yüzlerce yıl etkileyen Ayasofya’nın 532-537 yılları arasında beş yıllık kısa bir dönemde imparator Justinianos tarafından yaptırıldığını belirtti. Havada asılı gibi duran Kubbenin, zeminden yüksekliğinin 55,6 metre olması nedeniyle ihtişamına anlam kattığını söyleyen Şükür, daha sonra yapılan Osmanlı camilerine esin kaynağı olduğunu ifade etti.

 

Doğu Roma imparatorluk kilisesi olması nedeniyle imparatorların taç giyme törenlerinin yapıldığı mekanda fotoğraf çalışması yapan Şükür, İstanbul’un Fatih sultan Mehmet tarafından fethedilmesiyle eserin varlığına Osmanlı mimari unsurları eklenerek camiye dönüştürülerek ibadet yeri olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat