Özdilek

Kültür/Sanat

Restora edilen ev Belediye hizmet binası oluyor

. Yaklaşık 562 bin liraya mal olacak restorasyonu yapılan ev belediye hizmet binası olarak kullanılacak.

24 Nisan 2017 Saat: 11:16
Restora edilen ev Belediye hizmet binası oluyor
Restora edilen ev Belediye hizmet binası oluyor

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Doğan, “ şehrimiz buram buram tarih kokak bir yer.  Her mahallesinde, her sokağında tarihimizin izleriyle karşılaşıyoruz.  Biz, tarihine sahip çıkmayan geleceğine de sahip çıkmaz anlayışıyla yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserlerimizi bir bir geri kazanmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda şehir genelinde gerek restorasyonlarla gerekse iyileştirmelerle onlarca tarihi eseri yok olmaktan kurtardık.  

 

TARİHİ BİNADA BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ

 

Baç bölgesindeki tarihi yapı da  yıllardır bakım bekliyordu. Yapı özel şahıslara ait olduğu için çok fazla bir şey yapılamıyordu.  Büyük uğraşlar sonucunda binayı belediye bünyesine alarak restorasyon çalışmalarını başlattık.  Restorasyonun tamamlanmasıyla binayı, yine sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında halkımızın hizmetine sunacağız.  Hem şehrimiz bir tarihi binasını daha geri kazanırken hem de tarih kokan bir yapıda  belediyecilik hizmetlerinden faydalanmış olacak. 

Restorasyon çalışmalarının yıl içinde tamamlanması planlanan tarihi yapı 1 adet bodrum kat, 2 adet normal kat, 1 adet te cihannüma katından oluşuyor. 287,2 metrekarelik tarihi binanın restorasyon çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat