Özdilek
Adem Yiğit spor
Adem Yiğit spor

Eyvah Ki Eyvah!

Maçtan önce aldım kalemi hesap yaptım;

22 Kasım 2016 Saat: 19:10

Sancaktepe’ye; Bayburt ve Kartal Maçlarından 3’er puandan 6, Kocaelispor maçından 0 diğer maçlardan 1’erden toplamda 9 puan verdim.

        Kocaeli spor’a; Tamamından 3’er puandan 18 puan verdim.

Hesabıma göre devreyi 5 puan önde tamamlayacaktık. Zira Sancaktepenin maçları daha zorluydu. 6 maçın 4’ü puan kaybedeceği maçlardı. Kocaelisporun maçları ise Sancaktepenin dışında tamamı 12. ve aşağı takımlardı. Bu hafta beklentilerimde yanıldım. Sancaktepe zorlu deplasmandan 1 değil, 3 puan çıkardı, Kocaelispor ise güçsüz rakibine 3 puan kaptırdı.

        Ben yine de umutluyum; Kocaelispor kalan maçlardan 15 puan çıkarır, Sancaktepe ise azami 8 puan. Bu durumda Sancaktepe 3 puan farkla ilk devreyi lider bitirir. Tabii Metin Yıldız Hoca zayıf takımlara puan kaybetme serisini bozmazsa.

        Sayın Metin Yıldız;

        Kocaelispor’un 2. sırada olması sizin başarınız değil. Bu kadro kimde olsa en az bu puanları toplar. Sen Manavgat’a, Kızılcabölük’e, Bayburt’a v.s kaybettiğin puanların hesabını ver. Zayıf, kapanan takımlara karşı bir oyun sistemin var mı? Zira çata çat oynayan takımları yenebiliyoruz, kadromuz bunu başaracak güçte. Sen kapanan takımlara karşı bir sistem üret. Yan toplar mı, dışarıdan şutlarla mı, ikiye birlerle mi? Duran top organizasyonların var mı? Yoksa doldur boşalt mantığıyla mı oynatıyorsun? Kulüben hazır değil, giren futbolcu katkı sağlamıyor. Sezonun yarısı geçti bu futbolcular ne zaman hazırlanacak.

        Sahi bir de şu 89. Dakikada adam değiştirme alışkanlığını anlatsana. Tamam; 1-0 galipsindir, zamana oynuyorsundur, son dakikayı böyle bitirmek istersin eyvallah. Maç 0-0 iken bu değişiklik neden? Beraberliği mi kurtaracaksın. Değiştirdiğin adamla maçı almayı düşünüyorsan en az 15 dakika önce sokman gerekir. 5 dakikası zaten oyuna adapte olmakla geçer, yoksa kumar mı oynadın? Hani bazı oyuncular girer girmez ilk topta golü bulurlar ya(!) Bu bir Totem miydi?

***

Gölcük; bu hafta çok önemli, 3 puan 5-6 basamak zıplattırır, aksi iyice zora sokar. Ben Gölcük’ün düşmeyeceğine inanıyorum.

Derince; iki deplasmanı hayati. Bunları puanlarla kapatırsa nefes alır, yoksa boğulur. Zira içerideki iki maçından puan çıkarması zor. Ligde kalması Gölcükten zor.

Darıca; oldukça rahat, olursa play-of olur, düşme derdi yok, şampiyonluk çok zor.

Sevgi ve Muhabbetle kalın

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Biraz Ordan, Biraz Burdan!21 Aralık 2016 Saat: 10:40
İktidarın yaptığı güzel şeylerden biri de Körfez köprüsü. Bursa ve İzmir’e gidecek olan İstanbullular Körfezi boydan boya dolaşmak zorunda kalıyordu.
Futbolda Neden Geriyiz?26 Ekim 2016 Saat: 16:48
Nüfusu 350 bin olan (İzmit’ten küçük) bir devlet, bizi perişan etti.
3. BAŞKANLAR KURULU ÇALIŞTAYI17 Ekim 2016 Saat: 17:57
Kocaeli B.Ş. Belediyesinin desteği ve KASKF’ın öncülüğü ile Antalya’da 3. Başkanlar Kurulu çalıştayına gittik.
Bıraktığımız Yerden5 Ekim 2016 Saat: 17:09
Bu sütunlarda yazdığımız son yazımızda “dibe vurmadan yukarı çıkılmaz” demişiz.
Söylemedi Demeyin!18 Nisan 2014 Saat: 20:37
Fiş çekildi, hasta mevta! Sezonun bitmesine 3 hafta kala ligden düşmemiz matematiksel olarak da kesinleşti. Önümüzdeki sezon “DAL” ligine dalacağız. Eskilerin bir sözü var; “dibe vurmadan yukarı çıkılmaz” diye.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat