Özdilek

Kültür/Sanat

Perinçek, Aydın yolunu kendi seçiyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Aydın belli bir sınıfın ideolojik cephedeki bir nevi gladyatörüdür” dedi

16 Mayıs 2022 Saat: 13:42
Perinçek, Aydın yolunu kendi seçiyor
Perinçek, Aydın yolunu kendi seçiyor

Perinçek, Aydın yolunu kendi seçiyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Aydın belli bir sınıfın ideolojik cephedeki bir nevi gladyatörüdür” dedi

Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam eden 12. Kitap Fuarı’na katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Aydın ve Kültür” konulu söyleşide partililere ve katılımcılara hitap etti. Perinçek, farklı sınıfların savasçısı olarak tanımladığı aydınlar için, “Muhafazakarların da liberallerin de sosyalistlerin de aydınları var. Aydınlar aslında ideolojilerin öncüleridir” dedi.

Kocaeli Kongre Merkezi, Selim Sırrı Paşa Salonu’nda Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan’ın da hazır bulunduğu “Aydın ve Kültür” adlı söyleşide konuşan Doğu Perinçek, “ Politikacılar birer aydındır. Siyasetçilerin hepsi öncü konumdadır. Çünkü belli bir kitleyi temsil eden yöneticiler aydındır” diye konuştu.

“Kafa emekçilerinden ayırmak lazım”

Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçi aydını, işçi sınıfının temsilcisi, aydını olabilir. Ama burjuvazi sınıfının da aydını olabilir. Sermaye sınıfının aydını, işçi sınıfının da aydını olabilir. Bunu kafa emekçilerinden ayırmak lazım. Kafa emekçisi dediğimiz beyaz yakalılar fikir üretiyor”

Aydın olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Aydını pozitif olarak görmeyelim. Farklı cephelerde olabilir.  Kibirli aydın da olur, namussuz aydın da olur. Fethullah cemaatinin de aydını var. Ama bu onun aydın olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor” dedi.

“Onların hepsi aydındır”

Perinçek konuşmasının devamında; “Peygamberlerin, evliyaların ve nebilerin hepsi aydındır. Peygamberlerimiz iz bırakmış büyük aydınlardır. Öte yandan diktatörler ne kadar zalim olursa olsun aydındır. Hiç kimse aydınlıkta diktatörlerle yarışamaz” ifadelerini kullandı.

“Kocaeli’ye yakışan bir fuar”

Kocaeli Kitap Fuarının istisnai bir fuar olduğunu ve Kocaeli’ye yakıştığını belirten Genel Başkan Perinçek, “Kocaeli Cumhuriyet kentidir, Kocaeli Cumhuriyetin sanayi kentidir. Türkiye’nin üretiminde Kocaeli birinci, Kocaeli nüfusuna göre önemli bir üretim kentidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bu fuar ve buluşma için çok teşekkür ediyorum” dedi. Perinçek söyleşi sonrası Kaynak Yayınları’nın  standında kitaplarını okurları için imzaladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat