Özdilek

Spor

Periler kötü gidiyor: 71-84

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele veren İzmit Belediyespor, Hatay Büyükşehir ve Mersin maçlarından sonra önceki gün konuk ettiği Botaş’a 84-71 mağlup olan potanın perileri üst üste üç maçını da kaybetti.

3 Aralık 2018 Saat: 10:13
Periler kötü gidiyor: 71-84
Periler kötü gidiyor: 71-84

Ligde son haftalarda kötü bir gidişat yapan İzmit Belediyespor Kadın Basketbol takımı, 5. Hafta karşılaşmasında kendi sahasında Hatay Büyükşehir Belediyespor’a 76-67 mağlup olan ve bu maçın ardından deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyespor’a da 90-74 mağlup olan mavi beyazlı periler, önceki akşam Atatürk Spor Salonunda ligin en zorlu rakipleri arasında yer alan Adana temsilcisi Botaşspor’u konuk etti. Mücadelenin ilk periyotunda rakibi karşısında iyi bir mücadele veren mavi beyazlı temsilcimiz, mücadelenin ilk periyotunu 24-21 önde kapattı.

Kıyasıya mücadele oldu

Mücadelenin ikinci periyotunda konuk ekip Botaşspor, hızlı hücumlarda ve pota altındaki üstünlüğü eline alırken, büyük çekişme içinde geçen bu bölümü konuk ekip Botaşspor, 42-38 önde kapattı. Maçın üçüncü bölümünde yine biraz olsun toparlanan potanın perileri rakibi karşısında zorlanmasına rağmen bu periyotta pota altında ve dış şutlarda etkili atışlar yapan Marina Baş, Gizem Yavuz,  La Tanya Chantella Whıte ve Tyrone Bernıce Mosby’ın sayılarıyla 3.periyotu temsilcimiz 61-58 önde kapattı.

Son bölümde yıkıldık

Maçın son bölümünde başa baş mücadele içinde geçen mücadelede hakemlerinin verdiği hatalı kararlar ile konuk ekip Botaşspor biraz olsun morallendi. Büyük bir çekişme ve heyecan içinde geçen mücadelenin son bölümüne hakem hataları damgayı vurdu. Kıyasıya bir çekişme içinde geçen maçın son bölümünde maçı 84-71 kazanan konuk ekip Botaşspor zorlu maçı kazanmasını bildi. İzmit Belediyespor, haftaya deplasmanda Canik Belediyespor’a konuk olacak. Potanın perileri bu maçın ardından kendi evinde Beşiktaş’ı konuk edecek.

 

İZMİT BELEDİYESPOR: 71

BOTAŞSPOR: 84

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Erhan Gürsel ***, Ogün Cılız ***, Mustafa Candemir Tabak ***

 

İZMİT BELEDİYESPOR: Melek Yusufoğlu ** (6), Ferda Yıldız ** (4), La Tanya Chantella Whıte      ** (7), Tyrone Bernıce Mosby *** (14), Melike Bakırcıoğlu **(4), Marına Bas ***(18), Gizem Yavuz *** (15), Ceyda Sinan ** (3)        

BOTAŞ: Claudıa Monıca Cuıc *** (12), Olcay Çakır Turgut *** (16), Melis Gülcan ** (7), Büşra Akbaş *, Kübra Erat ** (3), Tıjana Krıvacevıc ***(13), Jewell Blessıng Loyd ***( 23), Elızabeth Olatayo Wıllıams***(10)             

 

 

 

24 - 21

38-42

61 - 58

71 - 84

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat