Özdilek

Siyaset

"Parlamentoda demokrasi egemen kılınmalı"

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz" diyerek, parlamentoda demokrasinin egemen kılınması gerektiğini s

12 Ocak 2022 Saat: 14:05

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz" diyerek, parlamentoda demokrasinin egemen kılınması gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomide atılan adımların ve yapılan düzenlemelerin yasalaşacağını belirten Erdoğan, “Türkiye’de hangi dönemde her kim ülkenin makus talihini değiştirmek, milleti hak ettiği özgürlüklere ve refah düzeyine kavuşturmak için adım attıysa başına gelmeyen kalmamıştır” dedi.

Erdoğan, eski başbakan ve siyasi parti liderlerinden Adnan Menderes’in idam edildiğini anımsatarak, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan’ın ve Süleyman Demirel’in darbelerle “önünün kesildiğini;” Turgut Özal’ın da “beklenmedik şekilde öldüğünü” belirtti ve “Kendi yaşadıklarımızı biz unutursak diğer insanlar haydi haydi unutur” dedi.

"2002’de iktidara geldikten sonra önümüze hangi engellerin çıktığı daha dün gibi gözümüzün önündedir" diyen Erdoğan, "Biz teslim olmadıkça maruz kaldığımız saldırıların cephesi daha da genişledi. Türkiye 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf ettikten sonra Batılı ülkelerin husumetiyle karşı karşıya kalmıştır" dedi. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın ifadelerini ima eden Erdoğan, "NATO müttefikimiz Amerika, doğrudan ekonomimizi mahvetme tehdidiyle siyasi ve ahlaki her türlü nezaketten uzak şekilde sergilemeyi tercih etmiştir. Kimi Avrupa ülkeleriyse aynı tavrı daha dolaylı, daha sofistike yöntemlerle ortaya koymuşlardır.” dedi.

"ENFLASYON VE ŞARTLARA GÖRE MAAŞ ZAMLARINI YENİDEN ELE ALACAĞIZ"

Son ekonomik gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Temmuz ayında enflasyon ve şartlara göre maaş zamlarını yeniden ele alacaklarının altını çizdi. "Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da bir şişkinliğin bulunduğu açıkça ortadadır" diyen Erdoğan, "Milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Temmuz'da enflasyon ve şartlara göre maaş zamlarını yeniden ele alacağız. Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara çıkarma hedefini ilk açıkladığımızda birilerinin bunu nasıl istihzayla karşıladığını biliyoruz. Bu hedefin neredeyse yarısına ulaştık. Politik faizleriyle enflasyon arasındaki farkın 10 katı geçtiği ülkelerde kimse bu durumu sorgulamıyor, muhalefet partileri felaket tellallığı yapmıyor. Politika faiziyle enflasyon arasındaki ilişki demek ki sadece ülkemize mahsus bir durum. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz, hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"TERÖRİSTLERDEN OLuŞAN PARLAMENTO DEMOKRATİK OLAMAZ"

Bir PKK üyesiyle fotoğrafı çıktığı için dokunulmazlık talebiyle hazırlanan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM’ye gönderilen HDP milletvekili Semra Güzel’le ilgili de konuşan Erdoğan, şunları kayetti:

"Bu kadın parlamentoda. Biz tabii süratle bunu gönderdik, karma komisyonda da gereği yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. Bu teröristlerden oluşan parlamento, demokratik bir parlamento olamaz. Bizim parlamentomuza demokrasiyi egemen kılmamız lazım".

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat