Özdilek

Çevre

"Pakmaya şehir dışına taşınmalı"

Köseköy, Karayolu üzerinde faaliyet gösteren Pakmaya fabrikası yaydığı kokudan dolayı İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz YILDIZ bu tesisin yerleşim merkezlerinin dışına nakledilmesi gerektiğini ifade etti.

31 Ocak 2021 Saat: 21:12
Pakmaya şehir dışına taşınmalı
"Pakmaya şehir dışına taşınmalı"

"Pakmaya şehir dışına taşınmalı"

Köseköy, Karayolu üzerinde faaliyet gösteren Pakmaya fabrikası, bölge halkını yaydığı pis kokudan dolayı rahatsız olması dolayısıyla İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz YILDIZ bu tesisin yerleşim merkezlerinin dışına nakledilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte  Yıldız'ın açıklaması 

Pakmaya fabrikası, bölgede  Pis koku, fabrika çevresinin yanı sıra İzmit 42 Evler’e kadar yayılmış bir durumda. 

 

İzmit ve Kartepe ilçelerimizde hissedilen koku kirliliği ve şikayetler üzerine geçtiğimiz aylarda fabrikaya kesilen para cezanına karşı yetkilililerin vatandaşların bu pis kokudan bir an önce kurtulması adına daha kalıcı ve ciddi önlemler almasını hep birlikte bekliyoruz. Bölge halkı ise usanmış bir vaziyette. Yetkililer ve fabrika sahipleri bu şikayetleri hep kulak arkası ediyor, düşüncesinde. Bu şikayetler ilk ya da yeni değil, son olsun istiyoruz.

 

Günümüzün en büyük çevre sorunu olan küresel ısınmayı tetikleyen sera gazlarının azaltılması yönünde bütün dünya seferber olmuşken, Kocaeli’mizde bu tür bir çevre sorununa hem Pakmaya hem yerel yönetimler ve hem de İl idari yetkililerinin sessiz ve etkisiz kalması tarafımızdan kabul edilemez . 

 

Ekonomik endişelerle, insan sağlığı ve yaşam kalitesini etkileyen bu faktörleri görmezden gelmek daha büyük felaketlerin davetiyesi sayılır. Bu sebeple acilen etkin filtreleme gibi teknik önlemlerin alınması ya da bu tesisin yerleşim merkezlerinin uzağına nakledilmesi gerekmektedir.

 

Şanbaz YILDIZ

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat